Prvním občánkem Frýdlantu roku 2022 je Ondřej Kubáček. Narodil se 7. ledna 2022 v porodnici v Jablonci nad Nisou rodičům Janě Kočové a Tomáši Kubáčkovi. Ondru jako první miminko Frýdlantu tohoto roku přijal spolu s jeho rodiči ve své pracovně v sobotu 26. února 2022 místostarosta města Dan Ramzer.

Ondra je prvním potomkem svých rodičů. „Porod byl opravdu dlouhý a náročný. Do porodnice jsem nastoupila ve středu 6. ledna, ale Ondra si dal na čas a na světlo světa přišel až v noci ze čtvrtka na pátek. Naštěstí zdravý a v pořádku,“ říká maminka Jana. Chlapec měřil po porodu 52 centimetry a vážil 4305 gramů.

„Ondra je opravdu hodné miminko. Spí až pět hodin v kuse a i když je vzhůru, je klidný a usměvavý. Moc rád pomáhám Janě s péčí o něj, včetně koupání,“ říká tatínek Tomáš. Ondra měl přitom přijít na svět už koncem minulého roku. „Termín porodu jsme měli stanovený na 30. prosince 2021, nakonec se ale Ondra rozhodl, že se narodí až 7. ledna nového roku,“ dodává tatínek. Oba rodiče se shodují na tom, že by chtěli chlapečkovi časem pořídit i sourozence. „Nebráníme se ani dvěma dětem k Ondrovi a známí si nás dobírají, aby to nebyla dvojčátka. Ale proč by nemohla být? Klidně ať jsou,“ říká se smíchem maminka Jana.

“Pro prvního občánka města máme každý rok připraven malý dárek, kterým je zlatý řetízek s přívěskem znamení zvěrokruhu, tentokrát tedy s kozorohem. Ondra tak bude mít památku. Mamince jsme jako gratulaci předali květinu a oběma rodičům pamětní list,” říká matrikářka Městského úřadu Frýdlant Ivana Sitzberger. Ta také vyzvala rodiče i místostarostu k podpisu do pamětní knihy Frýdlantu.

 „Přeji Ondrovi, aby vyrůstal nejen v láskyplné rodině, ale i v míru. Protože události posledních dní nám ukazují, že mír není ani zdaleka tak samozřejmý, jak si mnozí mysleli. A přeji také nejen našemu prvnímu občánkovi roku 2022, ale i celé jeho rodině zdraví a štěstí. Protože jen s tímhle vším dohromady bude moci prožít šťastný a spokojený život,“ uzavírá místostarosta města.

Ondra s rodiči bude na frýdlantskou radnici pozván v dohledné době ještě jednou, bude totiž spolu s dalšími miminky narozenými v lednu a únoru 2022 pozván ještě na tradiční vítání občánků do obřadní síně radnice. Plánováno je na polovinu dubna.

Foto zde.

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant.

 

 

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest