Obce Libereckého kraje mohou letos opět žádat Liberecký kraj o dotace na výstavbu, rozšíření či obnovu vodohospodářské infrastruktury, tzn. vodovody, kanalizace, vodojemy, čistírny odpadních vod či náhradní zdroje pitné vody. Příjem žádostí bude probíhat v termínu od 28. března do 15. dubna 2022, ale již v průběhu března lze žádosti konzultovat.

„Prostřednictvím Fondu ochrany vod, Programu vodohospodářských akcí chce Liberecký kraj jako každoročně podpořit projekty malých obcí do 4.000 obyvatel, pro které znamená budování vodohospodářské infrastruktury velkou finanční zátěž,“ uvedl Václav Židek, člen rady kraje pro resort životního prostředí a zemědělství.

V loňském roce bylo podpořeno celkem 18 projektů v celkové výši 18 milionů Kč. Obce mohou získat dotaci až do výše 1,8 mil. Kč na svůj projekt. Podpořené projekty musí mít pravomocné stavební povolení a být realizovány v termínu od 1. ledna 2022 do 30. listopadu 2023. Detailnější informace obce naleznou na webových stránkách kraje dotace.kraj-lbc.cz/.

Mgr. Eva Říhová
odborný zaměstnanec pro externí komunikaci
eva.rihova@kraj-lbc.cz
485226302
770168322

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest