Na rostoucí popularitu cestování s obytnými vozy či přívěsy pružně reaguje Liberecký kraj, pročež finančně podporuje výstavbu karavanových stání. Dotační program na podporu jejich budování poprvé vypsal loni a pokračuje v tomto trendu i letos.

V programu 7.10 jsou k dispozici celkem tři miliony korun. Peníze mohou žadatelé využít na pořízení servisní technologie pro stání obytných automobilů a přívěsů – například elektrickou a vodovodní přípojku, výlevku odpadů a zajištění pitné vody, a to včetně souvisejících terénních úprav.

O dotaci se mohou ucházet města a obce, které leží ve správních obvodech obcí s rozšířenou působností, jimiž jsou Česká Lípa, Liberec, Jablonec nad Nisou, Železný Brod a Jilemnice. Lhůta pro podávání žádostí je do 22. dubna tohoto roku. Všechny potřebné informace a podmínky jsou k dispozici na webu  https://dotace.kraj-lbc.cz/cestovni-ruch.

„Důvodem, proč jsme vypsali dotační program jen pro konkrétní oblasti, je, že v návaznosti na již připravované lokality chceme dokončit síť karavanových stání v maximálních vzdálenostech třicet kilometrů od sebe tak, jak jsme to konzultovali se zástupci karavanistů a jak to odpovídá jejich potřebám a celkově tomuto trendu v cestovním ruchu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Z programu vyhlášeného v uplynulém roce již vzniká na území kraje šest plně vybavených karavanových stání s potřebným servisním zázemímNadšenci karavaningu se můžou těšit na karavanová stání ve Frýdlantu, Lomnici nad Popelkou, Novém Městě pod Smrkem, Smržovce, Prysku a ve Svijanech.

Tento rok se program na podporu výstavby karavanových stání vyhlašuje naposledy, v příštím roce je v plánu tento investiční program zaměřit na jinou potřebnou infrastrukturu posilující a podporující rozvoj cestovního ruchu v kraji.

Zdroj: Jan Mikulička, Liberecký kraj
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest