Na sídlišti v Lesní ulici ve Frýdlantu vznikne na jaře nové parkoviště s 27 parkovacími místy. Jeho stavba má být zahájena už 21. března 2022. Město Frýdlant prosí všechny obyvatele sídliště o součinnost a toleranci během stavebních prací. Především o využívání provizorně zřízených parkovacích stání, která kapacitně uleví stávajícímu prostoru pro parkování.

„Prosíme všechny obyvatele sídliště v Lesní ulici, aby během stavby nového parkoviště na konci sídliště nad svahem u fotbalového stadionu, využívali k parkování dočasně zřízené stání na starém hřišti nad garážemi. Apelujeme na řidiče, aby svá vozidla neparkovali v místě průjezdu na stavbu a to nejen z důvodu blokování stavebních strojů a nákladních automobilů, ale i z důvodu ochrany vlastních automobilů,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.Zároveň také vyzývá k opatrnosti při pohybu na sídlišti během stavby. Provizorní parkoviště bude stejně jako průjezd ke stavbě označeno dopravní značkou. Po ukončení stavby pak bude hřiště vráceno do původního stavu.

Na parkovišti v Lesní ulici vznikne na jaře 27 nových parkovacích míst.“ Stavební práce mají začít 21. března a potrvají zhruba 3 měsíce. Celkem přijde vznik nového parkoviště městský rozpočet na zhruba 2 miliony korun,“ dodává Kateřina Korečková z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Nové parkoviště vyřeší v Lesní ulici kritickou situaci s nedostatkem parkovacích míst a zvýší také bezpečnost na něm. V současné době je totiž běžným jevem, že pokud některý z řidičů zaparkuje na místě na otáčení, nemá se v této ulici, která je v podstatě slepá, kde otočit sanitka a nedostanou se tam ani hasiči. To se po zbudování nového parkoviště změní.

Město Frýdlant se vznikem parkoviště v Lesní ulici intenzivně zabývá už od roku 2018, kdy mělo původně na podzim vzniknout. „Jeho zbudování ale zkomplikovaly, o více než tři roky odsunuly a v konečném důsledku také o 550 tisíc prodražily námitky několika občanů, kteří využili všech zákonných prostředků, aby jeho stavbě zabránili. Nakonec ale dotčené orgány a úřady rozhodly, že námitky proti vybudování parkoviště nejsou relevantní a parkoviště v Lesní ulici vzniknout může,“ uzavírá starosta Frýdlantu. 

 

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest