Celkem sedm setkání s občany Frýdlantu na místech, která mají obyvatelé města blízko svého domova, absolvují od března do května starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka a místostarosta města Dan Ramzer. Chtějí při nich znovu přímo od obyvatel v jednotlivých částech města slyšet, jaké cítí ve svém okolí nedostatky nebo jaké mají nápady na vylepšení místa, kde žijí.

Ze setkání s občany v terénu s představiteli Frýdlantu se pomalu stává novodobá tradice. „Poprvé jsme setkání s občany jako Tour de Frýdlant uskutečnili v roce 2017. Od té doby jsme se na různých místech města s obyvateli potkávali v rámci této akce každý rok na jaře. Předloni nás bohužel špatná epidemická situace související s pandemií koronaviru donutila setkání zrušit a loni na jaře byla pandemická situace ještě horší. Proto jsme další setkání s občany v jejich prostředí uskutečnili až na podzim. O to větší radost máme, že letos mohou proběhnout opět na jaře,“ říká starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Pro občany jsou tato setkání v terénu další možností, jak se bez předem naplánované schůzky se starostou nebo místostarostou Frýdlantu potkat. „Běžně za námi lidé mohou přijít bez předem domluvené schůzky vždy každou první středu v měsíci od 16.00 do 18.00 hodin v rámci akce Dveře dokořán. Na jaře ale tyto dveře dokořán v našich kancelářích v prvním patře radnice rádi měníme za setkání s lidmi v terénu. Jednak jich tam přijde vždy více a pak je to také jiný druh setkání a vždy se na nich dozvíme spoustu zajímavých a užitečných věcí o životě obyvatel v té které části města,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Vedení města si ze setkání s občany v terénu přináší pravidelně řadu nápadů a podnětů na zlepšení života ve městě. „Jsme za ně nesmírně rádi, protože všechno prostě obsáhnout sami nemůžeme a tak nás těší, když se o něčem, co můžeme napravit, dozvíme přímo od obyvatel. Můžu s klidným svědomím prohlásit, že většinu nápadů či připomínek se nám povedlo realizovat nebo vyřešit. Ať už se týkaly komunikací, zeleně, dopravy, odpadů nebo sportovních aktivit. Vždyť i myšlenku na vznik našeho discgolfového hřiště, které dnes patří k nejoblíbenějším v republice, k nám přinesli discgolfoví nadšenci Vlčkovi právě na setkáních s občany v terénu,“ podotýká starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Vedení Frýdlantu na setkáních s občany také informuje o novinkách ve městě, představuje dokončené projekty i ty, které jsou ve fázi dokončování či teprve příprav a zodpovídá otázky občanů. Přijďte o tom, co vás zajímá, diskutovat s vedením Frýdlantu i vy.

Plán setkání s občany – vždy od 18.00 hodin

28. března 2022
v prostorách Rychty u Baráčníků na Větrově

4. dubna 2022  
v klubovně Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant, v zahrádkářské kolonii „Za nemocnicí“

6. dubna 2022
v klubovně Českého svazu chovatelů v Kodešově ulici

11. dubna 2022
v prostorách hasičské zbrojnice na Větrově

25. dubna 2022
v Albrechticích

2. května 2022
v prostorách základní školy v Bělíkově ulici, v jídelně

4. května 2022
v prostorách rozhledny

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant. 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest