Město Frýdlant připravilo na sobotu 9. dubna 2022 tradiční Velikonoční jarmark, který si užijí velcí i malí návštěvníci. Začíná ve 13.00 hodin na náměstí T. G. Masaryka a nabídne stánkový prodej velikonočního zboží včetně pečiva, velikonoční dílničky pro děti i ukázku zdobení kraslic voskem a pro děti je pak připravena i hra “Putování se zajíčkem Ferdou”, v rámci které je pro nejmenší návštěvníky připraveno šest stanovišť s hravými úkoly. Samozřejmostí Velikonočního jarmarku je i pestré občerstvení. Vstup je zdarma. 

Na náměstí před frýdlantskou radnicí vystoupí na kulturním programu v rámci Velikonočního jarmarku děti z mateřských i základních škol se zpěvem i recitací, představí se i frýdlantská umělecká škola. 

Na jarmarku bude k zakoupení pečivo Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant, dále zde najdete velikonoční dekorace, cukrovinky, drhané maličkosti, drátované šperky, keramiku, patchwork a další zboží. 

Těšit se můžete i na občerstvení od hasičů nebo trdelníky a sejkory. 

Pro děti je připravena ve výstavní síni radnice na nádvoří radnice výtvarná dílna, v prostorách Turistického informačního centra bude k vidění tradiční zdobení kraslic s pomocí vosku. A na nádvoří radnice si budou moci ozdobit obří velikonoční vejce!

Na náměstí před radnicí pak za příznivého počasí najdou děti i pohádkové “Putování se zajíčkem Ferdou”. V jeho rámci bude pro děti připraveno celkem šest stanovišť s hravými úkoly. Děti si na začátku hry vyzvednou v prvním stánku na opačné straně náměstí, než je radnice, herní kartičku a pak už budou postupovat od jednoho stanoviště k druhému. Na každém si přečtou (nebo jim rodiče přečtou) soutěžní úkol, který když splní, dostanou do soutěžní karty razítko. A když se jim podaří nasbírat všechna razítka, vyslouží si diplom a malou sladkost jako odměnu. Hra je určena dětem od nejmenších, kterým budou se čtením pomáhat rodiče či prarodiče, po školní děti. V případě nepříznivého počasí se stanoviště přesunou do prostor radnice a stánek s hracími kartičkami do podloubí na schody radnice. 

Těšíme se na Vás, přijďte si užít velikonoční atmosféru. Akce bude probíhat od 13.00 do 17.00 hodin. 

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Sledujte náš kalendář akcí.

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest