Město Frýdlant připravilo na sobotu 9. dubna 2022 tradiční Velikonoční jarmark, který si užili velcí i malí návštěvníci. Startoval ve 13.00 hodin na náměstí T. G. Masaryka a nabídl stánkový prodej velikonočního zboží včetně pečiva, velikonoční dílničky, ukázku zdobení kraslic voskem a pro děti byla připravena i hra “Putování se zajíčkem Ferdou”, v rámci které bylo pro nejmenší návštěvníky připraveno šest stanovišť s hravými úkoly. Samozřejmostí Velikonočního jarmarku bylo i občerstvení. Na jarmark přišly i přes typicky aprílové počasí, kdy se během chvilky slunce střídalo s deštěm a sněhovými přeháňkami, desítky lidí. 

 

Na náměstí před frýdlantskou radnicí vystoupily na kulturním programu v rámci Velikonočního jarmarku děti z mateřských i základních škol se zpěvem i recitací, představila se i frýdlantská umělecká škola. 

Na jarmarku bylo k zakoupení pečivo Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant, dále zde návštěvníci našli velikonoční dekorace, cukrovinky, drhané maličkosti, drátované šperky, keramiku, patchwork a další zboží. 

Připraveno bylo i občerstvení od frýdlantských dobrovolných hasičů a k zakoupení byly i trdelníky. 

Pro děti byla připravena ve výstavní síni na nádvoří radnice výtvarná dílna, v prostorách Turistického informačního centra bylo k vidění tradiční zdobení kraslic s pomocí vosku. A děti si mohly ozdobit obří velikonoční vejce!

V prostorách radnice pak děti našly pohádkové “Putování se zajíčkem Ferdou”. V jeho rámci pro ně bylo připraveno celkem šest stanovišť s hravými úkoly. Děti si na začátku hry vyzvedly v prvním stánku na schodech radnice herní kartičku a pak už postupovaly od jednoho stanoviště k druhému. Na každém si přečetly (nebo jim rodiče přečtli) soutěžní úkol, za jehož splnění dostaly do soutěžní karty razítko. A když se jim podařilo nasbírat všechna razítka, vysloužily si diplom a malou sladkost jako odměnu. 

Vstup na celou akci byl zdarma.

Celou fotogalerii si můžete prohlédnou zde.

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant. 

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest