Petr Šolc obsadil 3. místo na soutěži DŘEVORUBEC JUNIOR 2022 a získal nominaci na Mistrovství ČR v práci s motorovou pilou – POHÁR VLS 2022.
 
Kdo je nejlepším juniorským dřevorubcem v České republice? O tento post se utkali žáci lesnických škol v tradiční soutěži Dřevorubec junior. Stává se již tradicí, že se v jarních křivoklátských lesích na půdě SLŠ a SOU Křivoklát Písky setkávají mladí evropští dřevorubci, aby se zúčastnili soutěžní přehlídky žáků v práci s motorovou pilou. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se v soutěži Dřevorubec junior 2022 ve dnech 27. – 29. dubna 2022 utkalo celkem 30 závodníků z šesti zemí, včetně soutěžících z Rakouska.
 
Soutěž probíhala přesně v souladu s mezinárodními pravidly, podle kterých se soutěžilo v disciplínách: výměna řetězu, kombinovaný řez, přesný řez, odvětvování a kácení.
 
Celkovými vítězi se stali na prvním místě Manuel Auinger z Litzlhofu (Rakousko), na 2. místě Martin Hutaj ze Žlutic a třetí místo obsadil Petr Šolc z naší školy. Z hlediska družstev se nejlépe umístila škola z Litzlhofu (Rakousko.), dále pak SLŠ Žlutice a škola z bulharského Tetevenu.
 
Velké poděkování za reprezentaci školy Petru Šolcovi a Danielovi Štichhauerovi.
 
Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec a město Hejnice pořádají 12. ročník HEJNICMAN 2024závod pro drsné ženy a muže 4. ročník HEJNICFILM 2024přehlídka outdoorových filmů Libereckého kraje sobota 19. října 2024, Hejnice (náměstí, kino) HEJNICMAN 2024 12. ročník...

číst více
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest