Poslední dubnová noc je plná kouzel a tajemství, ať už jí říkáte Filipojakubská, Valpuržina, Beltain anebo Čarodějnice. 

V Lázních Libverda neponechali nic náhodě a po dvouleté pauze připravili kouzelnou noc plnou zábavy. Celou akci zahájili malé čarodějnice a malí čarodějové v doprovodu rodičů veselým průvodem. Cílem jejich slavnostní cesty bylo místní hřiště. Zde byla připravena obrovská vatra s čarodějnicí, skákací hrad, projížďka na koních, zdobení perníčků, malování na obličej, prodej balónků, soutěž o nejhezčí masku, opékání vuřtů a občerstvení, které bylo v režii SDH – Lázně Libverda.

Pálení čarodějnic zahájil starosta obce Jan Pospíšil. Za skvělou organizaci akce poděkoval: zaměstnancům obecního úřadu, základní a mateřské školy a sboru dobrovolných hasičů.

Na pódiu i pod ním během podvečera, večera i noci vystoupilo mnoho zajímavých hostů. Nechyběla kapela Pakáž, kouzelník Štěpán Šmíd, vystoupení bubeníků Barrel Battery. Akce přilákala velký počet místních obyvatel i lidí z přilehlých obcí. 

K tomuto pohanskému svátku patří zapálené ohně a zábava až do rána. Kolem osmé hodiny byla tedy slavnostně zapálena vatra a čarodějnice upálena. Po setmění byl program zpestřen ohňovým show Bibi & Ivo / Se stmívalo se!. 

Nakonec se účastníci přesunuli do klubu Stodola na již tradiční after party, kde zahrály kapely La Sklerosa a Tres Udos.

Pro OÚ Lázně Libverda nafotili Michaela Dvořáková, Denisa Nedvídková a Petr Bíma.

www.freedlantsko.euwww.reklama-frydlant.czwww.petr-bima.cz

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest