Exkurzi na téma zlepšení vodního režimu na zemědělských pozemcích pořádá Liberecký kraj příští úterý na Frýdlantsku. V jejím rámci bude vybagrována nová tůň a představí se různé způsoby nakládání s vodou.

„Akce je skvělou příležitostí, jak od teorie přejít k praxi. Účastníky čeká, jak teoretická část, tak ukázka konkrétní práce na podporu retence a správného režimu vody na zemědělských pozemcích. Zemědělci určují tvář krajiny po staletí a je potřeba zohlednit novou situaci ve vývoji režimu vodních srážek,“ uvedl Václav Židek, krajský radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

V úterý 21. června vznikne na pozemcích Živého skanzenu v Jindřichovicích pod Smrkem nová retenční tůň, která pomůže zachytávat srážky a doplňovat vláhu do okolí podobně, jako dvě desítky tůní v okolí. Bagrování tůně s odborným výkladem budou moci zájemci sledovat od 10 hodin dopoledne, následně navštíví příklady správně i ne úplně dobře provedených nádrží a po obědě naváže teoretická část věnovaná správnému hospodaření s vodou na zemědělských pozemcích. Odborníci budou odpovídat na dotazy a bude možné zkonzultovat i situaci na vlastních pozemcích. Zájemci se mohou hlásit pomocí odkazu https://forms.gle/Ls7BKD1X2oyAJTMT6.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

 
Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest