Na poslední srpnový pátek si Radek Sidun a Olga Benešová připravili pro festival Frýdlantsko Franze Kafky sérii satirických plakátů, které jsou zároveň ukázkou české písmové a typografické produkce z písmolijny Briefcase Type. Plakáty byly umístěny do zajímavých prostor Jizerskohorského technického muzea. Výstava byla zahájena neotřelou vernisáží, kterou slovem provázeli Radek Sidun a Jakub Žáček a potrvá do konce září.

Počasí přineslo další průtrž mračen a vystoupení Krátkého úderného divadla s názvem Kafka naděje se přesunulo do přednáškového sálu.  Milým slovem přítomné přivítal Dan Ranzer, místostarosta města Frýdlant. Diváci prožili neotřelý večer plný recese, podivínských a jedinečných vtipů a scének. Nechyběly ani humorné či satirické písně. Na dvě stovky návštěvníků se po celé představení báječně bavily a prostory sálu opouštěly v rozjařené náladě.

Po skončení představení si ti, co nespěchali domů ještě poseděli v industriální kavárně nebo podiskutovali v kotelně muzea. Počasí se po celý večer neumoudřilo, přesto se obě akce velmi vydařili.

Denisa Nedvídková

Nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz.

Mediálním partnerem je freedlantsko.eu.

Partnery akce jsou:

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest