V sobotu 10. září 2022 proběhl v Kunraticích tradiční pochoďák, jehož počátky sahají do 80. let minulého století. Letošního ročníku se zúčastnilo 150 návštěvníků, kteří na celkem 9 kontrolách rozesetých po pěti kilometrové trase plnili nejrozličnější úkoly.

Asfaltová cesta od obecního úřadu všechny rychle dovedla k lesu, kde měla stanoviště 1. kontrola s velkou tabulí, kam výletníci nakreslili svoje stopy. Po zahřívacím úkolu si malí i velcí na dalším stanovišti vyzkoušeli úklid lesa. Na sedmi cestách u Zastaveníčka Svatého Huberta si u myslivců zastříleli ze vzduchovky na plechová prasátka a naučili se poznávat kožešiny zvířat. U Karkulky s vlkem zkoumali a hádali obsah tajemné černé krabičky. Místním hasičům všichni pomáhali s hašením hořícího domečku a přiřazovali správná telefonní čísla k záchranářům, policistům i hasičům. Dále v lese zase závodili ve skládání puzzle, aby pak u fotbalistů následně poznávali známé světové hráče a trefovali fotbalovou branku. U čertic skákali v pytli a přikládali šišky do pekelného ohýnku. Nakonec duhovým vílám pomáhali roztřídit barvy duhy, které se jim pomíchaly. Všichni návštěvníci byli moc šikovní, takže jim v kartičkách za plnění úkolů přibývalo jedno razítko za druhým a cesta jim náramně rychle utíkala. Celý pochoďák zakončilo v cíli na louce pod křížkem hromadné opékání buřtů, které rovněž neodmyslitelně ke Kunratické stopě patří.

Akci doprovázelo po celou dobu nádherné počasí, takže v cíli nebyla o slova chvály a díků z úst návštěvníků nouze, což potěšilo nejednoho organizátora. My za pořadatele děkujeme za hojnou účast a těšíme se zase za rok opět na viděnou. Zároveň posíláme velké poděkování sponzorům, díky nimž si zejména děti odnášely drobné dárky či pamlsky. Děkujeme také státnímu podniku Lesy České republiky, který nám konání Kunratické stopy umožnil.

Milan Götz, starosta obce Kunratice

Pohodu z pochoďáku pro naši obec zachytil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest