S dostatečným předstihem se Město Frýdlant začíná připravovat na vánoční svátky. Mimo jiné hledá také nejvhodnější vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka.

 „Obracíme se proto opět na obyvatele Frýdlantu, kteří mají na zahradě či na svém pozemku vhodný smrk, u něhož pomýšlejí na pokácení, aby se na nás obrátili. Strom by neměl být přerostlý, ideální výška je do 9 metrů. Měl by být pravidelný, symetrický s nerozvětvenou korunou a důležité také je, aby nebyl obtížně přístupný převozové technice,“ říká Jan Mráz z majetkosprávního odboru Městského úřadu Frýdlant.

Město Frýdlant darovaný strom bezplatně pokácí a odveze na náměstí, kde bude slavnostně ozdoben a během Frýdlantského adventu následně první prosincovou neděli rozsvícen.

Každý, kdo by chtěl Městu Frýdlant darovat budoucí vánoční strom se může přihlásit přímo Janu Mrázovi na telefonní číslo 488 886 301 nebo 725 415 753. 
Kontaktovat ho lze i na emailové adrese: jan.mraz@mu-frydlant.cz .

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest