Folkový festival Jizerská nota se zabydlel v Hejnicích od roku 1981 a letos se koná jeho 41. ročník. Dvoudenní festival pořádá v areálu hejnického autokempu zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec ve spolupráci s Městem Hejnice. Cílem festivalu je prezentace současné folkové, trampské, country hudby a příbuzných žánrů. Festival také usiluje o rozvoj zájmu o hudbu u dětí a mládeže.

23.–24. září 2022, Autokemp Hejnice

V pátek 23. září od 18.00 hodin proběhne Notování, recitály skupin Klekni, Funny Grass, Bunch of Folks, Pohromadě na přehradě a Mrakoplaš.
V sobotu 24. září od 10.00 hodin se koná 14. ročník Dětské noty. V interpretační soutěži mladých skupin a sólistů do 18 let se představí šest účinkujících a skupina Rachotband z Jedličkova ústavu Liberec.

Současně budou organizovány dětské soutěže, hry a rukodělné dílničky o zajímavé ceny. Tato část festivalu je určena dětským návštěvníkům, místním školákům a rodinám s dětmi.

V hlavním koncertu Jizerské noty, který začíná v sobotu 24. září od 13.00 hodin, vystoupí skupiny: Ajeto, Handl, Lážo plážo, Naopak, The Folks a Větrno. V roli hostů se představí loňský vítěz dívčí trio Ladybirds (Berušky) a již dříve na Notě víckrát oceněná kapela Epydemie.
Koncertem budou opět provázet Bublina – Pavlína Plchová spolu s manželem Belmondem – Milanem Plchem. O kvalitní zvuk se jako v předchozích letech postará Pája Jindrák. V závěru festivalu budou na základě diváckého hlasování oceněny nejlepší skupiny, cenu si také odnese autor nejlepší písně, kterou vybere odborná porota.

Večer ve 21.00 hodin dojde k zapálení slavnostního ohně, u něhož se tradičně hraje a zpívá dlouho do noci.

Na návštěvníky čeká bohaté občerstvení a drobný stánkový prodej. Ti, kteří se rozhodnou v Autokempu nocovat, mohou zdarma ve vlastních stanech. Jizerská nota se těší příjemné návštěvnosti, takže dochází k setkávání lidí v neformálním prostředí a přátelské atmosféře.

Fotografie z minulých ročníků a čtyřicetiletou historii Jizerské noty si můžete prohlédnout a přečíst zde:
www.frydlantsko.eu/jizerska-nota

Více k programu: www.frydlantsko.eu/events/jizerska-nota-v-hejnicich-2022

A tak vás tedy všechny srdečně zveme!
Pavel D. Vinklát, hlavní dramaturg festivalu
Zapsaný spolek Jizerské aktivity, Liberec

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest