V pátek 7. října převážel 33letý cizince vozidlo, které bylo v mezinárodním pátracím systému evidováno jako odcizené. Jeho záměrem bylo vozidlo odcizené v Německu převést do Polska. Liberečtí policisté však cíl pachatele zmařili, neboť vozidlo vypátrali. Pachatel se však nehodlal jen tak vzdát a policistům místy ujížděl rychlostí, dosahující mnohdy více jak 200 km/h. Následně v úseku silnice 1/13 před obcí Pertoltice na Frýdlantsku havaroval a vozidlo skončilo v jedné z přilehlých budov. Provedenou dechovou zkouškou na alkohol a zařízením, detekujícím přítomnost jiné návykové látky v těle, se neprokázalo, že by byl ani jednou z látek ovlivněn. Větší překvapení však čekalo na policisty, když u pachatele objevili více jak 3 gramy bílé krystalické látky, jejímž následným rozborem bylo zjištěno, že se jedná o metamfetamin.

Důsledkem této události nedošlo k žádnému omezení v dopravě. Současně nebyl nikdo zraněn. Výše škody je taktéž předmětem dalšího šetření.

Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 33letého cizince ze spáchání trestných činů legalizace výnosů z trestné činnosti a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Státní zástupce na základě podnětu vyšetřovatele podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který následně soud akceptoval. V případě pravomocného odsouzení hrozí tomuto muži pobyt za mřížemi až na osm let.

Zdroj:
por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

Foto: ilustrační, zdroj PČR.

 

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec a město Hejnice pořádají 12. ročník HEJNICMAN 2024závod pro drsné ženy a muže 4. ročník HEJNICFILM 2024přehlídka outdoorových filmů Libereckého kraje sobota 19. října 2024, Hejnice (náměstí, kino) HEJNICMAN 2024 12. ročník...

číst více
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest