Od března hostí Hejnice válečné uprchlíky z Ukrajiny, žijí v klášteře, v Simonově vile, ale i na dalších místech. Pro ně, pro dobrovolníky i čestné hosty, kteří pomáhají, se v pátek 14. října 2022 konal již druhů společenský večer.

Děti si pod vedením operní režisérky z Kyjeva připravily vystoupení se zpěvem a divadlem, došlo i na recitaci básně Cestička k domovu od K. V. Raise. Program byl tradičně spojen se specialitami ukrajinské kuchyně, které naslano i na sladko připravily ženy z kláštera a vily. K tanci a poslechu hrála kapela Celkem vzato.

Jedinečnou atmosféru večera viditelně zdobila všudypřítomná radost v dětských očích a příležitost alespoň na chvíli odsunout myšlenky spojené s válkou. Pro pořadatele je pak nejdůležitější motivem žít vždy s vědomím, že důstojnost člověka je nedotknutelná.

Pro hejnický klášter nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz.

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest