Ke kampani nazvané “3 metry k životu aneb když jde o život, přeparkovat nestihnete” se v říjnu připojilo město Frýdlant prostřednictvím své městské policie a hasičů.

Ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem ČR natočili strážníci a hasiči v ulicích Frýdlantu spot, který upozorňuje na to, jak je důležité především na sídlištích (kde je vysoká koncentrace zaparkovaných vozidel) parkovat jen na místech, k tomu určených. Protože pokud se těžká hasičská technika na sídliště jednoduše nedostane, nemůže hasit ani zachraňovat lidské životy. Velmi vydařený spot si můžete pustit zde.

Nebuďte lhostejní k životu svému ani k životům jiných a dodržujte při parkování pravidlo průjezdného pruhu o šířce 3 metry. Ve Frýdlantu vzniklo a vzniká mnoho nových parkovišť a parkovacích míst, automobily je kam odstavit, i když někdy to není hned vedle vchodu. Děkujeme za to.

Spot je v současné době šířen i prostřednictví sociálních sítí, kde je uveden tímto textem:

Průjezdnost na sídlištích trápí také hasiče z Frýdlantu, a to i přesto, že město v posledních letech vybudovalo nová parkoviště. Strážníci Městské policie Frýdlant od září zahájili preventivní kampaň a rozdávají letáky špatně parkujícím řidičům. Podaří se prevencí změnit dlouhodobé parkovací návyky místních obyvatel nebo pomohou až represivní pokuty?  

Více o projektu například na fb stránce 3 metry k životu.

Zdroj: Martina Petrášková, tisková mluvčí města Frýdlant

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest