LIBERECKO – Krajští kriminalisté prověřují okolnosti zvlášť závažného zločinu. 

Ve čtvrtek 13. dubna, krátce před 16. hodinou jsme prostřednictvím linky 158 přijali oznámení o pohřešování 41 letého muže z Frýdlantska.

Do pátrací akce v okolí města Hejnice jsme okamžitě zapojili nejen hlídky pořádkové policie z místně příslušného obvodního oddělení, ale také psovody a liberecké kriminalisty.

V průběhu pátrání po pohřešovaném se nám podařilo získat důležité informace, mezi kterými bylo také zjištění, že pohřešovaný muž má být ve sporu s další osobou, která je majitelem legálně držené zbraně.

Z důvodu podezření o možném bezprostředním ohrožení pohřešované osoby na životě a zdraví jsme případ vyhodnotili jako neodkladný a povolali jsme na místo také zásahovou jednotku Ústeckého kraje. Ta vstoupila do vytipovaného objektu krátce po půlnoci ze středy na čtvrtek, zadržela jednu osobu a vypátrala pohřešovaného. Z důvodu zdravotního stavu pohřešovaného jsme na místo vyžádali také ZZS. Celou událost si převzali krajští kriminalisté.

V případu jsme zahájili úkony trestního řízení a následně jsme obvinili 47 letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a zároveň jsme také podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten byl 16. dubna akceptován. Muži tak v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od 12 do 20 let. 

Ve věci i nadále probíhají úkony trestního řízení, které jsou ze zákona neveřejné a není tudíž možné v současné době k věci poskytovat další informace. Jakmile to okolnosti dovolí, informace v zákonných mezích poskytneme.

18. dubna 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

ZDROJ: Policie České Republiky

 

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest