Ve středu 19. a ve čtvrtek 20. dubna 2023 proběhla ve Frýdlantu Zemědělská olympiáda žáků středních škol. Soutěž už po šestnácté pořádala Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant. Letos se do klání zapojilo devět zemědělských škol z celé republiky, jejichž zástupci své dovednosti prokazovali v sedmi soutěžních disciplínách.
 
Součástí druhého soutěžního dne byl ve čtvrtek také doprovodný program pro veřejnost v prostorách Naučné zemědělské stezky nad pracovištěm v Zámecké ulici. Doprovodný program navštívilo více jak 800 návštěvníku. Pro děti i dospělé byly připraveny zábavné soutěže, nechyběla ani výstava hospodářského zvířectva.
 
Návštěvníci využili příležitosti vyzkoušet si různé soutěžní disciplíny jako například hod vidlemi na terč, odvážnější vyrazili na projížďku zemědělskými stroji. Součástí programu byla bohatá nabídka občerstvení.
Své zastoupení měly školy z Horek nad Jizerou, Kostelce nad Orlicí, Světlé nad Sázavou, Humpolce, Frýdku-Místku, Bruntálu, Podbořan, Hubálova a samotného Frýdlantu. Celkový počet účastníků byl nejvyšší ze všech ročníků. Vyšplhal se na 33 soutěžících, mezi nimi byly i čtyři dívky.
 
A jak klání žáků zemědělských škol nakonec dopadlo?
Pořadí družstev:
1. místo SZŠ a SOU Kostelec nad Orlicí
2. místo ČZA Humpolec
3. místo SŠHL Frýdlant
Pořadí jednotlivců – chlapci
1. místo Matúš Širgel – SŠHL Frýdlant
2. místo Vojtěch Stanislav Nováček – SZŠ a SOU Kostelec nad Orlicí
3. místo Radim Vajsar – SZŠ a SOU Kostelec nad Orlicí
 
Velké poděkování patří organizačnímu týmu, partnerům školy a sponzorům: FrýdlantLiberecký krajLesy České republiky, Folda – Maso, Bartoš nářadíZOD Brniště a.s., Okresní Agrární Komora Liberec a Jablonec nad Nisou, Regionální Agrární Rada Libereckého kraje, Český svaz chovatelů FrýdlantZámecký dvůr Černousy, Policie České republiky, freedlantsko.eu
 
Autor fotografií: MARVIN FOTOATELIÉR
Za organizační tým:
 
Ing. Jaroslav Palarec, Ing. Miroslav Kudrna
 
Více fotografií naleznete ZDE.
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest