Třetí ročník akce nazvané Gastroden uspořádá v pátek 5. května 2023 v prostorách v Bělíkově ulici Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant. Škola na této akci bude prezentovat dovednosti svých žáků v oboru gastronomie a připraví také bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci akce mohou ochutnávat nejrůznější výrobky školy, speciality šéfkuchařů nebo si vyzkoušet test znalostí koření a pochutin či motání housky.
 
Během Gastrodne mohou návštěvníci vidět práci žáků potravinářských oborů, jako je kuchař – číšník, pekař, prodavač, stravovací a ubytovací služby nebo řezník – uzenář.
 
Cílem akce je ukázat, co všechno zdejší žáci dovedou. Naši učňové dokáží velké věci a my se chceme jejich šikovností pochlubit. Zároveň pak dětem ze základních škol přiblížit, jakou práci ten který obor přináší, aby si mohly při budoucím hledání školy vybrat, co by jim vyhovovalo a jaká práce by je naplňovala.
 
Gastroden ale nebude jen o prezentaci žáků Střední školy hospodářské a lesnické. Přinese také kuchařské, pekařské a řeznické show, v doprovodném programu i soutěže pro děti i dospělé, dílnu květinové vazby a řadu ochutnávek. A také například prezentaci partnerů školy.
 
Zdroj Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant, Ing. Miroslav Kudrna, ředitel školy.
 
Jak probíhaly předešlé ročníky si prohlédněte v naší fotogalerii:
 
 
Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec a město Hejnice pořádají 12. ročník HEJNICMAN 2024závod pro drsné ženy a muže 4. ročník HEJNICFILM 2024přehlídka outdoorových filmů Libereckého kraje sobota 19. října 2024, Hejnice (náměstí, kino) HEJNICMAN 2024 12. ročník...

číst více
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest