Třetí ročník akce nazvané Gastroden uspořádá v pátek 5. května 2023 v prostorách v Bělíkově ulici Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant. Škola na této akci bude prezentovat dovednosti svých žáků v oboru gastronomie a připraví také bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci akce mohou ochutnávat nejrůznější výrobky školy, speciality šéfkuchařů nebo si vyzkoušet test znalostí koření a pochutin či motání housky.
 
Během Gastrodne mohou návštěvníci vidět práci žáků potravinářských oborů, jako je kuchař – číšník, pekař, prodavač, stravovací a ubytovací služby nebo řezník – uzenář.
 
Cílem akce je ukázat, co všechno zdejší žáci dovedou. Naši učňové dokáží velké věci a my se chceme jejich šikovností pochlubit. Zároveň pak dětem ze základních škol přiblížit, jakou práci ten který obor přináší, aby si mohly při budoucím hledání školy vybrat, co by jim vyhovovalo a jaká práce by je naplňovala.
 
Gastroden ale nebude jen o prezentaci žáků Střední školy hospodářské a lesnické. Přinese také kuchařské, pekařské a řeznické show, v doprovodném programu i soutěže pro děti i dospělé, dílnu květinové vazby a řadu ochutnávek. A také například prezentaci partnerů školy.
 
Zdroj Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant, Ing. Miroslav Kudrna, ředitel školy.
 
Jak probíhaly předešlé ročníky si prohlédněte v naší fotogalerii:
 
 
Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest