Noc z 30. dubna na 1. května je dodnes živý a velmi starý lidový svátek, který je tradičně spjat s kouzly, čárami a ohni. Pálení čarodějnic se již tradičně konalo i v Lázních Libverda.

Zaměstnanci a spolupracovníci obce ve frýdlantském výběžku si na tento svátek připravili spoustu dechberoucí zábavy. Filipojakubskou noc zahájili radostným průvodem nejmenší čarodějnice a čarodějové. Pod vedením zaměstnanců místní základní a mateřské školy společně se svými rodiči vyrazili na fotbalové hřiště. Zde byla připravena nejen zábava a zážitky s bublinami, skákací hrad, projížďka na koních, zdobení perníčků, malování na obličej, prodej balónků, ale i soutěž o nejhezčí masku. Opékání buřtů a občerstvení  bylo v režii SDH – Lázně Libverda. Ti měli také na starost obrovskou vatru s čarodějnicí, která byla za soumraku dle tradice zapálena a čarodějnice upálena.

Na pódiu i pod ním během podvečera, večera i noci vystoupilo mnoho zajímavých hostů. Pan starosta Jan Pospíšil přivítal přítomné a poděkoval všem organizátorům. Děti pobavil kouzelník Čáry kluk a celým podvečerem provázela bluegrassová kapela Pakáž. Akce přilákala již tradičně velmi mnoho místních i přespolních obyvatel.

S Valpuržinou nocí je spojena i zábava až do rána. Účastníci se tedy přesunuli do klubu Stodola na již tradiční after party, kde zahrály kapely Tres Udos a La Sklerosa.

Pálení čarodějnic se v obci opět vydařilo a návštěvníci, jak malí tak velcí odcházeli ke svým domovům spokojeni.

Pro OÚ Lázně Libverda nafotil Petr Bíma.

www.freedlantsko.euwww.reklama-frydlant.czwww.petr-bima.cz

Denisa Nedvídková

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest