V září loňského roku otevřela sklárna v Heřmanicích, tak jak to činní vždy na pár dnů v roce již několik let, svoje dveře veřejnosti.
 
Sklářský ateliér rodiny pana Novotného v srdci malé vesničky Heřmanice vyrábí své výrobky zajímavou a neotřelou technologií a to spékáním a stékáním skla. Originálně ručně vyráběné artefakty jsou nejen skleněné šperky, užitkové sklo, ale i interiérové plastiky a skleněné stěny.
 
Tentokrát se v zajímavém prostoru sklářské brusírny konal koncert “Otto Hejnic Organism”, jeden z mnoha originálních hudebních projektů skvělého českého bubeníka a osobitého skladatele Otto Hejnice. Na projektu spolupracovali a v heřmanické sklárně spolu s Otto Hejnicem vystoupili dva úžasní a výjimeční muzikanti. Brian Charette newyorská superhvězda, klavírista a hráč na Hammond organ a Osian Roberts skvělý velšský tenorsaxofonista.
 
Na neotřelé a výjimečné vystoupení protagonistů se přišlo podívat a nasát atmosféru okolo stovky příznivců jazzové muziky. Během večera plného živočišného jazzu zazněly například skladby Path of Stronest, Left Alone nebo Snal. Proběhl i křest nového alba Beringie. Pokud vám tento název něco připomíná, tak právem. Jde o jméno zaniklé pevniny, která kdysi spojovala Asii a severní Ameriku.
 
Hudba měla obrovskou energii, byla dokonale technicky provedená, místy až výbušná. Nadšení návštěvníků bylo evidentní a potvrdilo, že pokud sebou necháte projít energii hudby, v případě sobotního večera jazzu, skvěle se bavíte.
 
Již tuto neděli 6. června 2023 můžete opět zažít neopakovatelnou atmosféru podvečera prostoupeného newyorským jazzem v podání tohoto hudebního uskupení.
 
Denisa Nedvídková

Nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.petr-bima.cz

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest