Třináct odvážných obcí z Libereckého kraje se přihlásilo do krajského kola soutěže Vesnice roku. Želízkem v ohni je pro letošní ročník za Frýdlantský výběžek obec Višňová. Teď už zbývá čekat na návštěvu hodnotitelské komise, která procestuje všechny malebné vesničky a rozhodne o tom, která z nich si odnese prestižní titul. Slavnostní vyhlášení vítěze proběhne 10. srpna 2023 přímo ve vítězné obci.

Členové komise navštíví všechny obce během května a června, aby mohli pečlivě zhodnotit jejich společenský život, aktivity občanů, podnikání, péči o krajinu či informační technologie nebo krásy a zajímavosti.

 
Vítězové krajských kol postoupí do celostátního kola soutěže Vesnice roku 2023, které se uskuteční na přelomu srpna a září. Titul Vesnice roku bude slavnostně vyhlášen 16. září 2023 na Jarmarku venkova v Luhačovicích a to bude opravdu velkolepá událost!

Minulý rok se do soutěže přihlásilo o jednu obec méně, ale i tak byl Liberecký kraj úspěšný – obec Poniklá zvítězila v krajském kole a obsadila skvělé třetí místo v celostátním kole! Obec Višňová získala Modrou stuhu za společenský život.

Pokud máte zájem o více informací, navštivte oficiální webové stránky soutěže www.vesniceroku.cz.

Teď už nám nezbývá než držet palce všem přihlášeným obcím Libereckého kraje:

– Stráž pod Ralskem (okres Česká Lípa)
– Polevsko (okres Česká Lípa)
– Zlatá Olešnice (okres Jablonec nad Nisou)
– Bílý Kostel nad Nisou (okres Liberec)
– Janův Důl (okres Liberec)
– Mníšek (okres Liberec)
– Svijany (okres Liberec)
– Višňová (okres Liberec)
– Všelibice (okres Liberec)
– Horní Branná (okres Semily)
– Roprachtice (okres Semily)
– Všeň (okres Semily)
– Vyskeř (okres Semily)

Přejeme hodně štěstí, držíme palce především obci z Frýdlantska Višňové. a těšíme se na slavnostní vyhlášení vítěze!

Zdroj: Liberecký kraj.

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest