Soutěž Vesnice roku 2023 je v plném proudu. Do pátku 28. dubna2023 mohly obce podávat své přihlášky a nakonec se do sedmadvacátého ročníku zapojilo hned 175 úžasných obcí. V průběhu května a června je čeká napínavý boj o titul, kdy je navštíví krajské komise a vyberou z nich ty nejlepší.

Malebná vesnička Višňová měla tu čest přivítat jedenáctičlennou komisi. Během dvou hodin plných povídání se starosta Michal Scheidl a další zástupci obce snažili co nejlépe představit rozlehlou obec, která se pyšní devíti osadami na ploše více než 30 km2... Díky hrdosti, odhodlání a za přispění zástupců školek, škol či spolků a sdružení to zvládli na jedničku!

Minulý rok hodnotitelům ukázali jižní část obce: Vísku, Minkovice, Poustku, Předlánce a Višňovou. Letos pozvali komisi do severní části  do Višňové, Filipovky, Saně, Loučné a Andělky. Velký dík patří všem pomocníkům a řemeslníkům, kteří pomohli připravit a prezentovat všechny zmíněné osady patřící pod Višňovou. Už teď mají všichni obyvatelé důvod být na sebe pyšní!

Držme jim palce! Vítěze soutěže “Vesnice roku 2023” vyhlásí zástupci dne 16. září 2023 na Jarmarku venkova v Luhačovicích. Kdo ví, třeba právě obec z Frýdlantského výběžku bude ta, která si odnese prestižní titul!

Zdroj: Michal Scheidl, starosta obce.

Fotografie: Jaroslav Bien.

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest