Poslední červnovou sobotu se v Kunraticích uskutečnil 19. ročník hasičské soutěže v požárním sportu. Po tříleté pauze se na kunratické fotbalové hřiště vrátili hasiči se svými stříkačkami a hadicemi, aby mezi sebou poměřili své síly a dovednosti.

Na start se postavilo celkem 7 mužských a 3 ženská družstva, která spolu zápolila v požárním útoku, přičemž obě kategorie zdolávali trať na tzv. “dvě béčka”. Jednotlivci pak absolvovali Floriánkův překážkový běh, spočívající v proběhnutí 160 m dlouhé dráhy, kdy jim bylo do cesty postupně kladeno několik nástrah v podobě dvoumetrové bariéry, kozy, tunelu a lávky.

Všechny soutěžní pokusy družstev byly platné a po jejich dokončení bylo pořadí následující:

MUŽI

Větrov              25:67 s
Horní Řasnice  26:11 s
Heřmanice       28:30 s
Kunratice         31:00 s
Pertoltice          32:24 s
Bulovka            47:73 s
Krásný Les       65:90 s

ŽENY

Bulovka            33:51 s
Krásný Les       38:25 s
Pertoltice          60:63 s

Do cíle “Floriánka” doběhli v pořádku rovněž i všichni přihlášení jednotlivci, kterých byl letos rekordní počet. Na start náročné trati se postavilo celkem 9 mužů a 5 žen. Krásné slunečné sobotní odpoledne nabídlo mnoho skvělých sportovních výkonů, které početné přítomné publikum odměnilo bouřlivými ovacemi. Výsledková listina jednotlivců vypadala po doběhnutí posledního z nich následovně:

MUŽI

  1. Jakub Liška (SDH Kunratice)
  2. Michal Procházka (SDH Heřmanice)
  3. Filip Zedník (SDH Krásný Les)

ŽENY

  1. Jana Strnádková (SDH Krásný Les)
  2. Michaela Karlová (SDH Krásný Les)
  3. Lenka Jarchovská (SDH Krásný Les)

Přestože domácí hasiči skončili na nepopulárním 4. místě, měli že soutěže obrovskou radost, neboť se jim úspěšně podařilo navázat na přerušenou tradici, jejíž počátky sahají do roku 2002. A podle ohlasů si obnovenou soutěž užili i ostatní zúčastněné sbory z okolních obcí, pro které tímto začala letošní sezona hasičských klání.

Milan Götz
starosta obce Kunratice

Pro Obecní úřad Kunratice nafotili Anežka Stecová a Petr Bíma, www.freedlantsko.eu

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest