Druhý zářijový víkend nabídl veřejnosti opravdu spoustu společenských událostí a jednou z nich byla i Kunratická stopa. Tradiční pochoďák pro malé i velké, spojený s plněním zábavných úkolů, láká návštěvníky již bezmála 40 let. Letošní ročník uvítal 78 dětí a jednou tolik dospělých.

Všichni se po startu vydali na pětikilometrovou trať, na níž plnili úkoly. Na třech tradičních zastaveních u hasičů, myslivců a fotbalistů, chtěly kontroly po návštěvnících předvézt dovednosti spojené s činností těchto spolků. Malí i velcí si tedy vyzkoušeli od hašení domečku, přes poznávání zvířat až po střelbu míčem na branku. Na trati se však objevily i jiné záludnosti. Pochodníci si vyzkoušeli Famfrpál z Harryho Pottera, plazením překonávali pirátskou dráhu, vyráběli si čelenku u indiánek, obírali loupežníky v kostkách, potrápili svá těla při gymnastice, pomáhali slepičce nosit vodu pro kohoutka a nakonec v roli holoubků pomáhali Popelce přebírat luštěniny.

Po splnění posledního úkolu už všichni zamířili do cíle, který tentokrát vítal účastníky v areálu Jedničky. Zde na ně čekalo občerstvení a tradiční táborák pro přípravu opékaných buřtů. Děti měly v cíli ještě jeden tajný úkol. Musely projít Jedničku a najít písmena, z nichž postupně složily tajenku. Disciplína pro ně nebyla jednoduchá, neboť dům je to rozlehlý, ale společnými silami nakonec vyluštily jméno obce, v níž si užili sobotní dopoledne.

Závěrem nezbývá než poděkovat všem účastníkům za přízeň a návštěvu, pořadatelům za jejich skvělou práci a přírodě za

Nádherné počasí, které celou akci doprovázelo. Báječnou atmosféru pro obec ve fotografiích zachytil Petr Bíma z portálu Freedlantsko.eu.

Milan Götz, starosta  obce Kunratice
Pro Obecní úřad Kunratice nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest