Ponořte se do kouzla Jizerských hor jako nikdy předtím! A to na vernisáži výstavy “Zaostřeno na Jizerky” – 26. září. 2023 od 17 hodin v atriu tropické zahrady Centru Babylon v Liberci. Ke shlédnutí jsou připraveny výsledky 13. ročníku fotografické soutěže, které odhalují skryté krásy našich milovaných hor.

Výstava vám nabídne celkem 35 snímků Jizerských hor v nejrůznějších podobách. Přihlášeno bylo 153 fotografií od 47 autorů. Představují strmé svahy, šumící potoky, nádherné vyhlídky, klikaté stezky, staleté lesy nebo majestátné žulové skály. Vše z různých úhlů, za různých podmínek a ročních období.

Během vernisáže budou představeni autoři oceněných snímků – jejichž díla se objeví v benefičním kalendáři “Zaostřeno na Jizerky 2024”. Výtěžek z prodeje kalendáře putuje na pozitivní cause – výsadby druhově rozmanitých lesů na Liberecku. Autoři oceněných fotografií se mohou těšit na hodnotné ceny od společnosti Canon. 

Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody se tak již 13. rokem snaží spojit fotografické umění s ochranou přírody. Každý, kdo se přihlásil do soutěže a zaslal své fotografie, přispěl na dobrou věc a zároveň ukázal svůj pohled na krásy Jizerských hor. Mezi nadšené fotografy, kteří se přihlásili do soutěže, patří i Tomáš Exner z Hejnic. 

Ve výstavní síni na vás budou celý měsíc čekat příběhy o lesích, vesnicích, městech, zvířatech a ročních obdobích Jizerek. Příběhy, které inspirují a připomínají nám, jak důležité je chránit naše přírodní dědictví. 

Více v našem kalendáři akcí.

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest