V sobotu 14. října 2023 se město Hejnice již tradičně stane hostitelem dvou vzrušujících akcí, které přitáhnou milovníky nevšedních sportovních disciplín, turistiky a outdoorových filmů. Jedná se o 11. ročník sportovně-turistické akce HEJNICMAN a 3. ročník přehlídky outdoorových filmů Libereckého kraje HEJNICFILM.

 

 Hejnicman 2023 – závod pro „drsné ženy a muže“ je určen pro širokou veřejnost a představuje dva druhy závodů: Žulový trojboj a Ořešník.

  1. Žulový trojboj startuje ve 13 hod. u mostu pod restaurací Dělnický dům a zahrnuje Běh s vodou (700 m běh s nesením vody), Polárník (300 m pochod na starých lyžích kolem náměstí se zápřahem pneumatiky) a Ořešník (výběh a sestup 6 km bez zátěže).
  2. Ořešník startuje ve 14 hod. na hejnickém náměstí a jedná se o výběh a sestup na horu Ořešník (6 km) s povinnou zátěží ve vlastním batohu dle věkových kategorií: do 18 let dívky 5 kg a chlapci 10 kg, nad 18 let ženy 7,5 kg a muži 15 kg.

Vyhlášení výsledků s předáním hodnotných cen se uskuteční po skončení závodu v 15.30 hod. v místě startu.

Hejnicfilm 2023 – od 19 hod. v hejnickém kině se koná přehlídka současných i historických filmových dokumentů, které prezentují náš region – Liberecký kraj (Jizerské hory ad.). Divákům nabídne především tyto filmové náměty: krajina, příroda, hory, sport, historie, vlastivěda, cestování, ekologie… Přehlídka si rovněž klade za cíl představovat profesionální i amatérské filmaře v souvislosti s jejich filmovou tvorbou. Svůj autorský filmový dokument tak může pořadatelům nabídnout kdokoliv.

V programu se uskuteční beseda s etnologem, publicistou, skialpinistou a horolezcem Liborem Duškem, scénáristou filmu Boys 1970, který připomíná expedici Peru 1970 a prvovýstup Marka Holečka a Radoslava Groha na Huandoy North (6 360 m) v oblasti Huascaránu. Večerem provází Pavel D. Vinklát.

Mgr. Pavel D. Vinklát
ředitel závodu a dramaturg filmové přehlídky

 Kontakt na pořadatele:
Mgr. Pavel D. Vinklát (předseda) – tel. 777 797 878,
p.vinklat@seznam.cz, www.jizerskanota.cz
JIZERSKÉ AKTIVITY, z. s..
Aloisina výšina 420, 460 01 Liberec 5

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest