V sobotu, 23. září 2023 byl Dětřichov dějištěm skvělé události, která zaujala nejen místní obyvatelstvo, ale i širší veřejnost. Precizně na dvě odpolední hodiny byly naplánovány slavnostní oslavy, které byly spojeny s otevřením nového veřejného sportoviště, skvělého prostoru, který byl vytvořen pro potěšení všech sportovních nadšenců a místních občanů.

Celá akce začala slavnostním přestřižením pásky, které symbolizovalo otevření tohoto nového sportovního rajónu. Tohoto čestného úkolu se ujala starostka obce s podporou dalších zástupců obce, sportovního světa a dalších činovníků společenského života regionu. Po přestřižení stuhy bylo s potleskem a radostí všech přítomných oficiálně předáno nové sportoviště.

Následně byly předány pamětní listy těm, kteří přiložili ruku k dílu na tomto projektu. Bez jejich práce a odhodlání by se tento projekt nikdy nestal skutečností.

Poté jsme měli tu čest slyšet proslovy pozvaných hostů, kteří sdíleli své myšlenky spojené s tímto významným dnem. Mnozí zdůrazňovali důležitost sportu pro zdraví a společenský život, které na novém sportovišti budou možné.

Následovala prohlídka sportovního areálu, kde místní obyvatelé i návštěvníci měli možnost podívat se na všechny nové sportovní plochy a zařízení, které jsou nyní k dispozici. Všichni byli nadšeni z možností, které nový areál nabízí.

Na programu byl také fotbalový zápas mezi týmy Viktoria Dětřichov a SK Bílý Potok. Domácí tým TJ Viktoria Dětřichov zvítězil s výsledkem 9:0 a zajistil skvělý zážitek pro všechny fanoušky a ukázal, že nově otevřené sportoviště bude využito naplno.

Po zápase následovala volná zábava, kterou si užili jak děti, tak i dospělí. Aby nikdo nehladověl, bylo zajištěno občerstvení, které se setkalo s velkým zájmem.

Celý projekt byl hrazen z rozpočtu obce za podpory Ministerstva pro místní rozvoj a Libereckého kraje. Mezi čestnými hosty byl nejstarší člen klubu pan Jaroslav Tíma, senátor za Liberecko Michael Canov a představitelé obcí Kunratice a Višňová – starosta Milan Götz a Ing. Michal Scheidl. Ing. Luděk Suchomel, který se podílel na přípravě a realizaci projektu, byl také přítomen.

Celý den byl naplněn přátelskou a radostnou atmosférou, která ukázala, jak důležité je pro komunitu mít místo, kde se mohou věnovat sportu a aktivně trávit volný čas.

Pro Obecní úřad Dětřichov nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest