V sobotu, 23. září 2023 byl Dětřichov dějištěm skvělé události, která zaujala nejen místní obyvatelstvo, ale i širší veřejnost. Precizně na dvě odpolední hodiny byly naplánovány slavnostní oslavy, které byly spojeny s otevřením nového veřejného sportoviště, skvělého prostoru, který byl vytvořen pro potěšení všech sportovních nadšenců a místních občanů.

Celá akce začala slavnostním přestřižením pásky, které symbolizovalo otevření tohoto nového sportovního rajónu. Tohoto čestného úkolu se ujala starostka obce s podporou dalších zástupců obce, sportovního světa a dalších činovníků společenského života regionu. Po přestřižení stuhy bylo s potleskem a radostí všech přítomných oficiálně předáno nové sportoviště.

Následně byly předány pamětní listy těm, kteří přiložili ruku k dílu na tomto projektu. Bez jejich práce a odhodlání by se tento projekt nikdy nestal skutečností.

Poté jsme měli tu čest slyšet proslovy pozvaných hostů, kteří sdíleli své myšlenky spojené s tímto významným dnem. Mnozí zdůrazňovali důležitost sportu pro zdraví a společenský život, které na novém sportovišti budou možné.

Následovala prohlídka sportovního areálu, kde místní obyvatelé i návštěvníci měli možnost podívat se na všechny nové sportovní plochy a zařízení, které jsou nyní k dispozici. Všichni byli nadšeni z možností, které nový areál nabízí.

Na programu byl také fotbalový zápas mezi týmy Viktoria Dětřichov a SK Bílý Potok. Domácí tým TJ Viktoria Dětřichov zvítězil s výsledkem 9:0 a zajistil skvělý zážitek pro všechny fanoušky a ukázal, že nově otevřené sportoviště bude využito naplno.

Po zápase následovala volná zábava, kterou si užili jak děti, tak i dospělí. Aby nikdo nehladověl, bylo zajištěno občerstvení, které se setkalo s velkým zájmem.

Celý projekt byl hrazen z rozpočtu obce za podpory Ministerstva pro místní rozvoj a Libereckého kraje. Mezi čestnými hosty byl nejstarší člen klubu pan Jaroslav Tíma, senátor za Liberecko Michael Canov a představitelé obcí Kunratice a Višňová – starosta Milan Götz a Ing. Michal Scheidl. Ing. Luděk Suchomel, který se podílel na přípravě a realizaci projektu, byl také přítomen.

Celý den byl naplněn přátelskou a radostnou atmosférou, která ukázala, jak důležité je pro komunitu mít místo, kde se mohou věnovat sportu a aktivně trávit volný čas.

Pro Obecní úřad Dětřichov nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

 

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Hejnicman a Hejnicfilm 2024

Zapsaný spolek Jizerské aktivity Liberec a město Hejnice pořádají 12. ročník HEJNICMAN 2024závod pro drsné ženy a muže 4. ročník HEJNICFILM 2024přehlídka outdoorových filmů Libereckého kraje sobota 19. října 2024, Hejnice (náměstí, kino) HEJNICMAN 2024 12. ročník...

číst více
Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Letošní Kunratická stopa se těšila velkému zájmu

Kunratickou stopu si letos nenechaly ujít dvě stovky nadšených účastníků. Na fáborky vyznačenou trasu se dopoledne vydalo celkem 103 dětí v doprovodu 96 dospěláků. Během pěti kilometrového pochodu návštěvníci postupně plnili nejrůznější úkoly na celkem 10 kontrolách....

číst více

Pin It on Pinterest