V sobotu 25. listopadu 2023 se v Lázních Libverda v regionu Frýdlantsko konala každoroční slavnostní ceremonie, při které byl za velkého nadšení a radosti, především těch nejmenších, rozsvícen vánoční strom.
 
Tento magický večer, i vzhledem k prvnímu napadnutému sněhu letošního předadventního období, byl doplněn řadou aktivit, které přilákaly obyvatele Libverdy i přespolní  návštěvníky k účasti na této trdiční akci. V rámci tohoto zimního podvečera se uskutečnil nánoční minitrh, jehož organizací se prezentovala Základní škola Lázně Libverda ve spolupráci s Levandulovnou Raspenava.
 
Neodmyslitelnou součástí programu bylo roztomilé vystoupení dětí z Mateřské školy Lázně Libverda, které rozzářilo tváře všech přítomných. Vánoční atmosféru ještě umocnila Vánoční pošta společně s vyhlášením vítězů soutěže o nejkrásnější vánoční ozdobu. A jak je již v Lázních Libverda zvykem, návštěvníci měli možnost obdivovat detailně zpracovaný Libverdský betlém, který je každoročním svědkem lokálních tradic a uměleckého řemesla.
 
Celý večer byl hudebně obohacen díky vystoupení talentovaného souboru Bohemia Universal Band, který svými melodiemi dodal akci pravý vánoční duch. Gastronomický zážitek pak zajišťovala Pizzerie u Růženky, nabízející svůj vyhlášený sortiment, který pohladil chuťové buňky všech přítomných.
 
Vrcholným momentem bylo rozsvícení vánočního stromu  v 17 hodin u Bikecentra Libverda, kde se sešli Mikuláš, anděl a čert, aby obdarovali děti a přinesli radost a naději do srdcí všech, kteří se této nezapomenutelné události zúčastnili.
 

Pro Obecní úřad Lázně Libverda nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest