100 frydlantsko head kunratice vetchy ondrej 2024 freedlantsko 2024 liberecky kraj

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná “Přijede k nám Ondřej Vetchý”, představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana Ondřeje Vetchého, který svým vystoupením zpestřil kulturní život Kunratic.

Pan Vetchý, jehož kariéra zahrnuje řadu významných rolí ve filmech, televizních seriálech a divadelních představeních, se v průběhu večera podělil o své bohaté zkušenosti a vzpomínky z filmového a televizního průmyslu. V rámci svého vystoupení se dotknul současných trendů v oblasti herectví a televizní tvorby, což umožnilo publiku získat hlubší vhled do světa showbyznysu.  Vystoupení pana Vetchého, moderované Jiřím Vaníčkem a trvajícím bezmála dvě hodiny, bylo nejen příležitostí k setkání s významnou osobností českého filmu, ale přineslo obci jedinečnou kulturní událost, jíž si nenechali ujít návštěvníci z celého Frýdlantska. Jeho vyprávění bylo obohaceno osobním pohledem na různá úskalí umělecké tvorby a sportovních aktivit, což přispělo k lepšímu porozumění a ocenění těchto oblastí. Posluchači se tak například dozvěděli, jak byla vybrána Alice Bendová do role ve filmu Báječná léta pod psa, nebo jak se Ondřejovi, dlouholetému judistovi, málem podařilo hodit s Lukášem Krpálkem, olympijským vítězem v tomto sportu. Silným tématem bylo povídání o natáčení filmu Tmavomodrý svět, jímž chtěli jeho tvůrci vzdát hold všem veteránům, bojujícím ve druhé světové válce ve službách RAF a kteří za to byli minulým režimem perzekvováni. Herec v rámci tohoto povídání odhalil svůj pohled na vlastenectví i lásku ke své domovině, zděděné po svých předcích. Nevyhnul se také svému oblíbenému tématu ekologie a uklízení přírody, kterému se dlouhodobě věnuje.

Před koncem dostali prostor diváci a jejich dotazy, které se objevily v napříč publikem cestujícím lavoru. Na závěr obdržel Ondřej Vetchý poděkování ve formě Čestného uznání od místního hasičského sboru za dlouholetý patronát nad Anketou dobrovolní hasiči roku, které se místní hasiči v minulosti úspěšně účastnili. Se svou trochou do mlýna se přidali i místní fotbalisté, kteří požádali protagonistu slavné fotbalové role Jirky Luňáka o podpis přestupového lístku ze Slavoje Houslice do TJ Sokol Kunratice. Ondřej alias „Jiřina“ tak rád učinil, čímž získal nejen dres, ale i příslib kapitánské pásky v místním fotbalovém oddílu.

Celá akce se mohla uskutečnit díky spolupráci obce s panem Jakubem Matouškem a jeho spolkem Coolturně bez bariér, který se věnuje zprostředkování návštěv známých osobností české a slovenské kulturní scény tam, kde je to společensky a lidsky přínosné. Jedná se zejména o domovy seniorů, komunitní centra, zdravotnická zařízení, občanská sdružení a ústavy. Díky této Iniciativě se vystoupení mohli účastnit senioři ze sousedního Dětřichova, který provozuje dům s pečovatelskou službou a kterým vstupenky zajistila starostka obce Martina Kohoutová.

Vedení obce Kunratice, společně s organizátory akce, vyjádřili svůj vděk panu Vetchému za jeho ochotu podělit se o své zkušenosti a inspirativní příběhy a současně děkují všem účastníkům za jejich zájem a podporu této významné kulturní události, přičemž se těší na další podobné příležitosti, které přispějí k obohacení společenského a kulturního života v obci.

Za obec Kunratice
Milan Götz, starosta

Pro obec Kunratice nafotil Petr Bíma, www.bima.cz

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více

Pin It on Pinterest