Velikonoční jarmark / Višňová 2024

V letošním roce po prvním jarním úplňku vyšly svátky jara již na konec března. Počasí ukázalo svou hezkou tvář a tak se na nás při konání 2. ročníku Velikonočního jarmarku usmálo sluníčko. Přilákalo tím i spoustu návštěvníků nejen z našich devíti osad, ale i z blízkého okolí. Děkujeme za vaši účast a čas, který jste strávili na Naší návsi ve Višňové. V pátek 29. března 2024 ve 13 hodin bylo vše připraveno k oslavám velikonočních svátků.

Na přípravách se podíleli:

Členové kulturní komise, pracovníci Obecního úřadu – organizace, propagace, program, přípravy.

Veřejně prospěšní pracovníci pod vedením pana Petra Žáka a Václava Machka, kteří připravili prostranství, zajistili technické zázemí(podium, přívod elektřiny a vody, materiál k výzdobě, úklid).

SRPŠ – šikovné a kreativní ženy, které vyrobily a naaranžovaly výzdobu do altánu.

ZŠ Višňová a Inteligentní odpoledne – vystoupení žáků s velikonočním programem pod “taktovkou” paní učitelky Lenky Langové.

Tvořivé dílničky pro děti, kde se s pomocí paní učitelky Zdeny Zimové a Lucky Snášelové zdobily perníčky a s inspirací a radami paní ředitelky Adély Paříkové vyráběly velikonoční věnečky.

Malá školní tržnice s výrobky od našich dětí ze ZŠ, které nabízely a prodávaly zkušené seniorky Dana Soukupová, Irena Čáslavská a Hana Holečková.

Hasiči Višňová – zajištění posezení včetně zastřešení pro hosty a prodejce.

Bohaté občerstvení po celou dobu akce ( klobásy, hranolky, bramboráky, teplé a studené nápoje…).

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant – prodej mazanců, jidášů, šátečků…

Kapela BG TRIO LIBEREC – blugrassová velmi milá a pohodová parta čtyřech hudebníků.

Prodejci :

Věci z peci – paní Soňa Růžičková, která nejenže vyrábí krásnou keramiku, ale měla připravena vajíčka k workshopu a naučila nás zdobit je voskem.

Skleněný šperk – paní Marcela Růžičková, která je místní sklářkou a umí kouzla s kahanem, měla připraven workshop a vytvořila ze skleněných komponentů kytičku, vážku nebo motýlka.

Domácí moučníky – paní Lenka Kutílková, napekla rolády, medovník, nádherně nazdobila perníkové kraslice a zvířátka.

Velikonoční dekorace – paní Pavlína Matoušková – Součková, která vyrábí krásné postavičky na téma podle ročního období a věnovala Obci Višňová “zaječí pár”, který zútulnil a oživil podium.

Paní Jandová – precizně ušité květiny, zvířátka atd., dřevěné zápichy a truhlíky.

Klubíkovky – místní skupina žen v čele paní Petrové, která originálně ozdobila vejce korálky a ubrouskovou metodou, upletla košíčky z ruliček.

Ponožky z Poustky – paní Sadilová, díky které nám bude “teplo na nohy”.

Paní Eva Vondrovská – Hauerová – tradiční ručně vyráběné proutěné košíky, šité tašky.

Paní Pavla Soukupová – ručně vyráběná mýdla s léčivými účinky.

Paní Sasová – společnost Celia, která se zabývá poradenstvím a osvětou pro celiaky, ochutnávka produktů.

Pomocníci:

Paní Lucie Mrklasová, která vymyslela a připravila Jarní naučnou stezku pro děti, která byla ozdobena veselými kulisami za Klubíkem.

Slečny Zuzka Erbanová jako jarní víla a Terezka Jindráková jako motýl, které rozdávaly odměny dětem za splnění úkolů po projití stezky.

Paní Iva Čejková a Kamila Poncová, které pečlivě zapisovaly soutěžní vajíčka do Soutěže o nejkreativnější vajíčko a pomáhaly se zdobením perníčků.

Pan Petr Mládek, který upletl několik desítek pomlázek, bez kterých by děti nemohly na koledu.

Paní Oldřiška Váchová, která upekla se svými vnoučaty perníčky a darovala je jako odměnu pro děti.

Pan Petr Bíma, který nám perfektně zdokumentoval letošní ročník a zastoupil našeho Obecního fotografa, kterému přejeme brzké uzdravení.

Pan Jan Mokrý “ministr pro srandu”, který celou akci bravurně moderoval!

Vítězové soutěže o nejkreativnější vajíčko, odměnou jim byly nádherné výrobky od místních žen Klubíkovek a velikonoční sladkosti

1. místo 
Maruška Závorková

2. místo 
Vojtíšek Lorenc

3. místo 
Terezka a Kristýnka Jindráková

Speciální cenu pana starosty, domácí perníkový dort se “zlatým vajíčkem” a velikonočním pohárem získala  Stelinka Hájková

Všem výhercům gratulujeme a děkujeme za účast všem, kteří se zapojili do soutěže! Cenou útěchy jim byly již zmiňované darované perníčky.

Vám všem obrovské poděkování za spolupráci, ochotu a navození příjemné atmosféry !!!!

Všem návštěvníkům děkujeme za podporu a budeme se těšit na shledanou na další akci. Ta nejbližší na Naší návsi je v sobotu 11.5.2024 “Sousedské grilování”

Za komisi pro kulturu, sport, spolky a SPOZ Irena Fejtková

Pro Obecní úřad Višňová nafotil Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.bima.cz

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest