Kunratická paleta 2024

Již šestnáctý ročník oblíbené akce Kunratická paleta se konal první květnovou sobotu na návsi v Kunraticích u Frýdlantu. Zábavná akce, v rámci níž kreslí děti křídami obrázky na cestu lemující náves, letos přilákala celkem 26 menších i větších umělkyň a umělců nejen z Kunratic, ale i z okolí.

Od ranních hodin se náves plnila dětmi, které se zde sešly, aby na cestě zanechaly svou křídovou stopu. Soutěžní duch byl znát ve vzduchu, ale především šlo o zábavu a radost z tvoření. Obecní náves se proměnila v jedno veliké plátno. Všechny obrázky byly nádherné a kreslení s křídami si děti užily. Na asfaltu se objevili nejen tradiční motivy v podobě kytiček a zvířátek, ale i řada známých filmových postaviček od Rákosníčka přes Ledové království až po prasátko Pepu. Návštěvníky zaujal i znak višňovských fotbalistů či postavičky z oblíbené hry Minecraft.

Děti se současně s kreslením vydováděly i v přilehlém parku, kde si hrály na honěnou při čekání na vyhlášení výsledků, které proběhlo hned ve třech kategoriích. Tradičními jsou kategorie pro děti navštěvující mateřské školy a žáky základní školy. Poprvé za dobu konání této akce byly oceněny i práce středoškolských studentů, kteří při letošním ročníku vzali taktéž do rukou křídy. Na závěr pořadatelé ocenili za krásné výtvory všechny zúčastněné umělce pamětní medailí i sladkou odměnou.

Kategorie pro děti navštěvující MŠ:

  1. Sebík Dvořák – Pohádkové postavičky
  2. Tobík Buchvald – Ponorka
  3. Markéta Křížová – Louka

Kategorie pro děti navštěvující ZŠ:

  1. Izabela Křížová – Čarodějnice
  2. Adam Kreček – Minecraft
  3. Eliška Pospíchalová – Princezna Ema

Kategorie pro studenty navštěvující SŠ:

Elča Podobská a Anička Bílková – Fotbalový znak TJ Jiskra Višňová

Jakub Liška – Znak obce Kunratice

Malí i velcí umělci si dopoledne náramně užili. Příjemné sobotní počasí se obtisklo i do pohodové atmosféry, kterou vám zprostředkovaně přinášíme na pořízených fotografiích. Pořadatelé se těší na další ročník a děkují všem účastníkům za jejich nadšení a podporu, které z Kunratické palety činí každoročně nezapomenutelnou událost.

Kunratice, 5. května 2024

Foto: Milan Götz a Petr Bíma, www.freedlantsko.eu, www.reklama-frydlant.cz, www.petr-bima.cz

 

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více

Pin It on Pinterest