00000000000000001

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant, pracoviště Hejnice a hejnické Mezinárodní centrum duchovní obnovy letos opět připraví ve spolupráci s dalšími organizacemi tradiční Svatohubertské slavnosti jako hold patronu myslivců Svatému Hubertovi. 00000000001Cílem akce, kterou hejničtí poprvé uspořádali již v roce 1992, je v duchu tradic poděkovat za práci všem, kteří se starají o přírodu, les i lesní zvěř.

Svatohubertské slavnosti v Hejnicích se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti. Návštěvníci přijíždějící ze širokého okolí mohou shlédnout pestrou a početnou družinu Svatého Huberta v dobových krojích, mši troubenou na lesní rohy a zpívanou pěveckým sborem i pasování nových mysliveckých adeptů. Slavnostní den bude zakončen Svatohubertskou veselicí s bohatou zvěřinovou tombolou.

 

Program

Hubertská jízda

  •  8.30 – 9.30 příjezd účastníků do areálu školy v Hejnicích.
  •  9.30 – slavnostní zahájení Svatohubertských slavností v areálu školy a jízda družiny Huberta a Diany, žáků, loveckého doprovodu, sokolníka, psovodů , trubačů, přátel myslivosti a všech účastníků městem Hejnice.
  • 9.40 – zastavení u ZŠ a MŠ Hejnice, přivítání jízdy ředitelem školy  a ukázka letu dravců.
  • 9.50 – zastavení před Městským úřadem a přivítání družiny starostou města.
  • 9.55 –  ukázka letu dravců v prostoru před MCDO Hejnice ( bývalým Perunem)

10.00 – Svatohubertská mše

20.00 – Svatohubertská veselice

Zdroj: Město Hejnice, Liberecký kraj

Pin It on Pinterest