Zejména při regulaci dopravy zatím využívá krkonošský Harrachov strážníky, které má ve službě od sklonku loňského roku. Ve Frýdlantu na Liberecku začnou strážníci pracovat od června, nábor ještě neskončil. O zřízení městské policie rozhodla zastupitelstva těchto měst loni.

Od června bude mít své strážníky i Frýdlant

Ve Frýdlantu, který má zhruba 7 500 obyvatel, předchozích deset let na pořádek dohlíželi strážníci z Liberce. Smlouva ale vypršela na konci minulého roku a kvůli nedostatku strážníků ji Liberec už neprodloužil.

Zvýšení drobné kriminality podle starosty Jiřího Stodůlky zatím nezaznamenali. „Je to ale krátká doba,” řekl. Bez strážníků Frýdlant dlouhodobě nechce být a ve městě by měli začít působit od června.

Nábor stále pokračuje. „Máme šest lidí z plánovaných devíti. Do kurzu z nich půjde jen jeden, ostatní jsou vyškolení,” uvedl starosta. Při takovém počtu jsou podle něj schopni zajistit denní služby plus nepravidelné noční. Starosta očekává, že letos na vytvoření městské policie včetně nákupu služebního auta, výstroje a zbraní vydají přes sedm milionů korun.

Více informaci zde.

Zdroj: Liberecká drbna.

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Obec Višňová pokračuje v rozvoji návsi

Začátkem července začnou probíhat zemní práce na odstavné a parkovací ploše ze zasakovacích dílců v okolí stávajícího altánu na návsi ve Višňové. Stavebními úpravami vznikne 10 parkovacích míst pro automobily s umístěním nabíjecí stanice pro elektromobily a další...

číst více
Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Ondřej Vetchý zavítal do Kunratic / Fotoreportáž

Obec Kunratice se dne 28. února 2024 stala hostitelem významné kulturní události, která přilákala více než 150 diváků do místního kulturního domu. Tato výjimečná akce, nazvaná "Přijede k nám Ondřej Vetchý", představila jednoho z nejuznávanějších českých herců, pana...

číst více

Pin It on Pinterest