[singlepic id=3785 w=101 h=133 float=left]HEJNICE – Kalamitní situace po únorové noci. Letošní zima dává jasně najevo, kdo je tady pánem. Vrcholem všeho je situace ve městě od včerejšího odpoledne. Během 12 hodin se tu vystřídaly všechny možné druhy počasí, co se nabízí, tedy až na sluníčko. Začalo to nevinným poletováním sněhu, přešlo do většího chumelení, ke kterému se přidal extrémně silný vítr, který hraničil s vichřicí. Jeho výsledkem pak byla zcela paralyzována doprava na některých místech města. Odříznutý zůstal Ferdinandov nebo třeba Zátiší. V ranních hodinách vystřídal vítr déšť a tak se ze závějí staly neproniknutelné masy těžkého sněhu.

Od brzkých ranních hodin se snaží o zprůjezdnění silnic a chodníků Středisko služeb. V terénu je veškerá technika a také všichni zaměstnanci, aby se pokusili zmírnit dopady tohoto řádění přírodních živlů. I tak je situace kritická, a proto velmi zvažte, jestli musíte vyrazit někam ven a hlavně jestli to musí být vaším automobilem. Když už není problém s průjezdem, tak nastává problém s parkováním, kde hlavně dbejte, abyste neblokovali cestu pro zasahující pluh.

Na  fotografiích na http://www.mestohejnice.cz/cs/archiv/2010/snehove-privaly-ohrozuji-chod-mesta.html si můžete prohlédnout ranní situaci po cestě z Ferdinandova do Hejnic a situace v Zátiší.

Zdroj: Město Hejnice, http://www.mestohejnice.cz/cs/archiv/2010/snehove-privaly-ohrozuji-chod-mesta.html

Pin It on Pinterest