spidla

Kam kráčíš, Evropo? Bývalý eurokomisař Špidla a eurolídr ODS Zahradil se střetnou ve Frýdlantě.

V úterý 18. března ve 12 hodin se frýdlantské kino promění v politické kolbiště. Dva nejznámější muži české politiky na evropské scéně zde budou diskutovat se studenty a občany Frýdlantu o tom, kam se ubírá dnešní Evropa.

V diskuzi se budou propírat kontroverzní témata, která dnes hýbou společností, jako je euro, Rusko nebo finanční krize. Zatímco Vladimír Špidla je zarytým zastáncem dalzahradil_cvšího prohlubování evropské integrace, Jan Zahradil prosazuje hlubší reformu fungování současné EU.

„Tato diskuze je jedním ze zlatých hřebů politického projektu Exod-us podpořeného grantem programu Mládež v Akci. Tento projekt letos dává jedinečnou možnost studentům a občanům Frýdlantu setkat se osobně se zajímavými tvářemi české kultury a politiky.“ uvedl pro frydlantsko.eu organizátor projektu Bohuslav Koukal.

„Často dnes slýcháme, že mladé lidi politika nezajímá, ale my máme jinou zkušenost. Mladí musí dostat příležitost si zažít, že se jich politika týká. Frýdlantské gymnázium s námi spolupracuje velmi úzce a vedení chápe náš projekt jako unikátní příležitost pro své studenty. Naopak třeba místní obchodní akademie s námi jakoukoli spolupráci odmítla. Těžko pak vinit z nezájmu o politiku samotné studenty.“ dodal Koukal.

Zdroj: Exod-us 2014

Pin It on Pinterest