1

LIBEREC – Klub českých turistů – TJ Lokomotiva Liberec opět pořádá 1. ledna 2015 již 40. ročník “Novoročního výstupu na Ještěd”.

Organizátoři tuto tradičně první turistickou akci v roce tentokrát obohatili o novinku – pro čtyřnohé miláčky budou připraveny poprvé speciální a jedinečné psí novoroční turistické známky.

Trasa vede po schůdné modré turistické značce cca 4 km na vrchol Ještědu (1012 m n. m.).

Prezentace se koná v Liberci – v Horním Hanychově

na konečné tramvaje MHD u Turistického informačního centra v době od 8.30 do 12.00 hodin. Limit v cíli je do 14 hodiny. Startovné 20 Kč.

Každý účastník obdrží na vrcholu pamětní list a originální novoroční razítko. K zakoupení bude nový tradiční kovový odznak, turistické vizitky, kalendář akcí KČT Libereckého kraje 2015 a jubilejní samolepky.

Tradičně Klub českých turistů – TJ Lokomotiva Liberec vyhlásí nejstaršího a nejmladšího účastníka pochodu, KČT rovněž ocení i nejvzdálenější účastníky,“ zve na originální pochod, ale také na dobrou náladu, jistý příjemný sportovní zážitek, dobrý pocit ze splnění novoročního předsevzetí a odhodlání začít nový rok něčím výjimečným nebo naopak tradičním, Bořivoj Pohl.

Akce je pořádána ve spolupráci se Statutárním městem Liberec, ATJSK a Libereckým krajem, které věnovaly zajímavé a pěkné ceny a suvenýry.

Autor / zdroj: Jiří Langer

 

Pin It on Pinterest