2015730921456168Liberecký kraj bude v půlce srpna (17. – 22. 8. 2015) hostit Mistrovství světa v MTBO. Nejlepší závodníci z více než 27 zemí z celého světa si rozdělí medaile v seniorských a juniorských kategoriích, a to ve 4 disciplínách.

Každá disciplína bude mít své centrum a cílovou arénu na jiném místě Libereckého kraje. První závod, a to na krátké trati, se uskuteční na Biatlonovém stadionu v Břízkách v Jablonci nad Nisou 18. srpna. Turnov a Atletický stadion Ludvíka Daňka bude cílovou arénou závodu ve sprintu (19. srpna). A poslední dvě disciplíny, závod na klasické trati a ve štafetách, se přesunou do libereckého areálu ve Vesci (21. a 22. srpna).

Pořadatelé ze sportovního klubu Slavia Liberec orienteering zvou do sportovních areálů nejen diváky, ale také ty, kteří by si rádi poměřili své síly, alespoň na dálku, s mistry světa. Budou připraveny open závody, které začnou po skončení jednotlivých disciplín a nabídnou stejné tratě jako pro mistrovství světa. Diváci v cílových arénách se můžou těšit na napínavé souboje, které budou moci sledovat na velkoplošné obrazovce v cílových arénách. Ti, kteří nebudou moci dorazit na MS osobně, budou mít šanci sledovat závody prostřednictvím České televize a také online webových přenosů výsledků, mezičasů, a GPS trackingu, případně zvuku a obrazu z arén.

Přijďte podpořit českou reprezentaci na Mistrovství světa, vyzkoušet si MTBO na vlastní kůži a snad i společně oslavit české medaile. Veškeré potřebné informace najdete na stránkách http://www.wmtboc2015.cz/.

Autor / zdroj: Kateřina Horáčková

Zdroj: Regiony24.cz

 

Pin It on Pinterest