petanque 18Na Turnaji tří měst v pétanque se v pátek 11. září 2015 sešli u baráčníků ve Frýdlantu aktivní senioři ze tří měst regionu. Vedle domácích z Frýdlantu dorazili v rámci vzájemné spolupráce také senioři z Liberce a Jablonce nad Nisou. Turnaj si společně užili navzdory poměrně chladnému počasí.

Turnaj v pétanque není pro spolupracující kluby seniorů z Frýdlantu, Liberce a Jablonce nad Nisou ničím novým. Letos ho ale poprvé pořádal Frýdlant. „Jsme doma, tak se snažíme, abychom uhráli co nejlepší výsledek. Loni to za mnoho nestálo, takže náš cíl je jasný, posunout se v hodnocení někam dopředu,“ smála se Dana Jirounková z hostitelského Frýdlantu. „Zatím to vypadá, že by to mohlo vyjít, i když tedy musím přiznat, že jsme dopředu netrénovali. Plac i koule na pétanque sice máme, ale nemáme na trénink prostě čas,“ doplnila během turnaje další z frýdlantského týmu Valérie Macháčková.

Přání skončit na přední příčce hodnocení se nakonec Frýdlantu splnilo. „Naše město obsadilo v soutěži týmů druhé a třetí místo, v soutěži měst pak se získanými 384 body Frýdlant jednoznačně vyhrál,“ shrnula výsledky jedna z hlavních organizátorek Ivana Spatzierová z městského úřadu Frýdlant. „Myslím, že jsme si to zasloužili. Na turnaj jsme pekli, vařili, s úsměvem všechny účastníky obsluhujeme. Takže je to určitě spravedlivé,“ podotkla vesele Marie Macková z Frýdlantu.

První místo v soutěži družstev Frýdlantu bral tým z Liberce, jehož součástí byl i Pavel Vyslyšel. Ani on přitom tréninku dopředu příliš nedal. „V Liberci máme prostor pro trénink, ale já mám tolik aktivit, že mi na to nezbývá čas,“ prozradil. Sport dělá odjakživa a tak není divu, že se mu daří. I když před několika lety se musel postavit překážce. „Kvůli nemoci mi ochrnula pravá ruka a já jsem přitom pravák. Musel jsem se tedy naučit házet rukou levou. Dneska už to ale jde dobře,“ dodal.

Pohodová nálada byla důkazem, že se Turnaj tří měst v pétanque ve Frýdlantu povedl. „Musím baráčníky pochválit, ta organizace opravdu neměla chybu. Dokonce přišli s novým systémem bodování, takže turnaj byl akční. Doufám, že se všichni dobře bavili a mají z aktivně stráveného dopoledne stejně dobrý pocit, jako já,“ uzavřel další společnou akci seniorů starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest