strom 2014Bohatý program čeká první adventní neděli (29. listopadu) všechny, kteří dorazí odpoledne do Frýdlantu. Na náměstí, v prostorách radnice a ve Špitálku bude živo. Začátek adventu můžete spolu s námi oslavit divadlem, s dětmi na výtvarných dílnách, na adventním trhu nebo u betlému. Vrcholem odpoledne bude už tradičně rozsvěcení vánočního stromu na náměstí T. G. Masaryka před radnicí. Naplánováno je přesně na 17.00 hodin.

Advent ve Frýdlantě, jak je celé odpoledne pojmenované, začne ve 14.00 hodin otevřením adventního jarmarku a adventních výtvarných dílen na nádvoří radnice a také v prvním patře radnice. Na nádvoří budou u dřevěného betlému také živá zvířata, která máme s betlémem spojená.

Samotný kulturní program pak začne v 15.45 vystoupením dětí z místních základních škol. Zpívat budou vánoční koledy, které navodí tu pravou předvánoční atmosféru.

V 16.00 hodin přijde na řadu spolek Cirkus jinak a jeho “Veselé peklo”. Veselá taškařice čertů slibuje artistické výkony a ohňové efekty.

Po čertech se mohou všichni návštěvníci těšit na překvapení, které se doslova snese z nebe. Více prozrazovat nebudeme.

V 16.50 hodin zazní slovo starosty města a duchovního.

V 17.00 hodin pak dojde na tolik očekávané rozsvícení vánočního stromu.

Následovat bude přímo na náměstí další překvapení s vánoční tématikou.

Po celé odpoledne bude otevřen také Špitálek, kde bude také adventní trh, dílnička pro děti a v peci se budou opět péct výborné placky.

Otevřeno bude i městské muzeum v druhém patře radnice, kde bude zahájena výstava “Z babiččiny almary”. Ta návštěvníkům ukáže třeba to, jak vypadal vánoční stromek na začátku 20. století nebo jaké předměty denní potřeby naše babičky a prababičky používaly.

Program je bohatý a vybere si z něj každý. Těšíme se na Vás!

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest