Liberec/GALERIE/ – Liberecká zoo pustila svou největší vzácnost pod širé nebe. K vidění ve venkovním výběhu budou vždy odpoledne do 15 hodiny.

Samice nosí jméno Maia a samec je pojmenován Shankar. Ženské jméno odkazuje na řeckou mytologii a římské legendy (stejně jako u jmen tygřat z prvního odchovu v roce 2002), to mužské pak pochází z Indie (původní domovina tygra indického) a v sanskrtu má význam “dárce blaha a štěstí”. Vzhledem k tomu, že se jedná o sourozence, bude však jedno z nich muset Liberec opustit.

Bílá tygřata se v liberecké zoo narodila na konci února. Bílý tygr není samostatný druh, ale jedná se spíše
o jakýsi defekt přírody, který se objevuje i u jiných druhů zvířat. Není vyloučeno, že jejich potomci mohou mít běžnou barvu svého druhu, tedy tygra indického.

Tygříci ve venkovním výběhu zoologické zahrady v Liberci. Autor: Kateřina Bílková

Shankar a Maia měli ve čtvrtek svůj velký den. Poprvé se vydali na průzkum venkovního výběhu. „Aktivnější byla kupodivu Maia, která se odvážila ven jako první. Shankarovi se moc nechtělo, ale když opustila pavilon také matka Surya, i on se odvážil do nového světa,” okomentovala jejich ošetřovatelka Kateřina Lochovská.

„Nejvíce tygřata zaujal proud vody z umělého vodopádu,” poznamenal mluvčí liberecké zoo Jan Kubánek. Tygřata by měli návštěvníci zoo vidět ve venkovním výběhu téměř každý den od dopoledne do zhruba 14 až 15 hodiny.

Pokračování a fotografie naleznete ZDE

Liberecký deník

Pin It on Pinterest