Liberec, Doksy – Včera pokračovalo hlavní líčení s mužem, který v potyčce zranil muže, ten později zemřel.

Ilustrační snímek – Soud v LiberciAutor: Deník

Emotivní výpovědí matky zemřelého pokračovalo včera hlavní líčení v případě mladíka, který loni v červnu ve rvačce vážně zranil muže. Ten masivní pohmoždění mozku a prasklou týlní kost nepřežil.

Podle státního zástupce Radima Kadlčka by čtyřiadvacetiletý Filip R., který je obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti, mohl jít do vězení až na deset let.

NEBYL TO GRÁZL

Už minule se obžalovaný bránil, že na něj Jan V. několikrát slovně útočil a vyhrožoval mu, že ho zbije. „Bál jsem se ho, viděl jsem mu na obličeji, že je odhodlaný,” vypověděl Filip R. včera znovu a omluvil se matce zemřelého, která ji nepřijala.

„Nebyl to až takový grázl, jak se tady říkalo. Měl hodně kamarádů, lidi ho měli rádi,” vypověděla matka zabitého Jana V.

Podle trestního rejstříku se však jednalo o několikanásobného recidivistu, který měl problémy se zákonem už jako mladistvý. Byl trestaný také za úmyslné ublížení na zdraví nebo krádeže.

BYL TO SÍGR

„Byl to sígr. Taky mi vyhrožoval,” sdělil soudu svědek Jaroslav J., který byl u toho, když Jan V. Filipovi R. vyhrožoval ještě před tragickým incidentem.

Pokračování neleznete ZDE

Pin It on Pinterest