LIBERECKO – Kvůli pár odcizeným šroubům hrozí nyní 24leté ženě až tříleté vězení. Její dva pomocníci vyvázli pouze s blokovou pokutou.

Frýdlantší policisté sdělili v těchto dnech ve zkráceném přípravném trestním řizení podezření 24leté ženě z přečinu krádeže. Ta v pondělí 25. července 2016 ve večerních hodinách ve společnosti dvou mužů ve věku 27 a 29 let odcizila z areálu bývalého objektu pily, který je v současné době již opuštěný a téměř nevyužívaný, železný šrot. Odnesli si tak přes dvě desítky kusů kovových šroubů různých velikostí, železné panty a kovové držáky na kabely.  Způsobili tím škodu správci konkurzní podstaty. Jen pro zajímavost odnesli asi  4 kg železného šrotu, který má v současné době hodnotu pouze několika korun. Tento šrot chtěli prodat až v sousedním Polsku, kde by za něj dostali jen v řádech korun více.

Policisté krádež s dvojicí mladíků vyřešila uložením blokové pokuty. Mladá dáma již měla smůlu. V jejím případě nehrálo odcizené množství žádnou roli, neboť  v posledních třech letech již byla za krádež pravomocně odsouzena. Okresní soud v Liberci jí na konci loňského roku uložil pětiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na jeden rok. Žena tak skončila na policejní stanici a po provedených úkonech trestního řízení byla propuštěna zpět na svobodu. Nyní jí hrozí za krádež pár šroubů až tříleté vězení.

28. 7. 2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest