V Albrechticích u Frýdlantu a na pozemcích města směrem na Hartu připravil Frýdlant pro své obyvatele novinku. Jsou jí protažené lyžařské stopy. Město k tomu využilo skútr, který vlastní Svazek obcí Smrk, jehož je Frýdlant členem.

„S vytvářením stopy začali v sobotu v Albrechticích u Frýdlantu dobrovolníci místního osadního výboru. Stopa začíná u tamního parkoviště u motorestu na začátku obce ve směru od Frýdlantu. Trasa vede lesem a jde o okruh, takže se po ní běžkaři dostanou zpět,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Ten se pak v neděli sám pustil do úpravy stopy ve Frýdlantu. „Konkrétně na pastvinách podél aleje na Hartu. Tam vznikly dva okruhy, jeden delší kolem celé pastviny a druhý kratší, vhodný třeba pro děti,“ uvedl. Stopa pak míří také dále do lesa, kde vznikl další okruh. Nástupních míst je ve Frýdlantě hned několik. V ulici Karolíny Světlé, v ulici Jiráskova a v Kodešově ulici hned pod hřbitovem. Na běžeckou stopu se dá také nastoupit přímo z aleje vedoucí směrem na Hartu.

Město chce ve spolupráci s osadním výborem Albrechtic u Frýdlantu stopy dle možností i nadále udržovat. Záležet ale bude na povětrnostních podmínkách, jestli to umožní.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest