image_gallery_5-300x159Tisková z práva z oficiálních webových stránek fotbalového klubu MFK Košice

Ajdin Redžič si už v tomto roku nezahrá!

Po asi 12-hodinovej ceste prerušenej viacerými prestávkami dorazila výprava MFK Košice do 8-tisícového mestečka Frýdlant, ktoré sa nachádza ešte asi 25 km za Libercom. Odtiaľ je už naozaj blízko do Poľska (asi 15 km) či Nemecka (cca 35 km). Výprava MFK, v ktorej je 19 hráčov vyrazila zo štadióna Lokomotívy v utorok o 5.00 hod. Jej prechodným domovom sa stal novučičký hotel Antonie, ktorý otvorili pred rokom. Práve tu budú Košičania ubytovaní do odvetného stretnutia 2. kola Európskej ligy UEFA proti Slovanu Liberec.

Večer si hráči zatrénovali na ihrisku v susednej asi trojtisícovej obci Raspenava. V miestnom areáli už na nich čakal trávnikár, ktorý im ešte kropil perfektne pripravené ihrisko. V sympatickom areáli je hneď vedľa útulného štadiónika kúpalisko, kde šantili zväčša Poliaci a priamo na ihrisku sú v moteli ubytovaní mladí nemeckí športoví gymnasti, ktorí zasa využívajú na tréning neďalekú halu. Po rozcvičke a hádzanej si hráči medzi sebou na polovici ihriska zahrali futbal (starí – mladí) a tréningovú jednotku zakončili klasickým bagom. Ešte ani nestihli zísť z ihriska a už sa začalo zavlažovať ihrisko, aby bolo pripravené i na ranný ľahší tréning. Večer o 19. hodine (v čase štvrtkového výkopu) si už hráči MFK zatrénujú na hlavnom ihrisku na štadióne U Nisy v Liberci.

Vo výprave chýba jediná letná posila MFK – slovinský útočník Ajdin Redžič. Toho v nedeľu už v 26. min. musel pre zranenie vystriedať Oumar Diaby. Po doskoku zo vzdušného súboja si zranil koleno a tohto roku si už futbal nezahrá! „Hneď v pondelok Ajdin absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré potvrdilo nevyhnutnosť operačného zákroku. Má pretrhnutý predný skrížený väz a odtrhnutý meniskus,“ povedal lekár MFK Košice MUDr. Ľubomír Jacko.

Zdroj: Město Raspenava

Pin It on Pinterest