plavci1-d140821u3pqg1_denik-380Liberec – Na severu Čech se koná Otevřené mistrovství Evropy v plavání pro atlety s intelektuálním znevýhodněním. Česko už má několik medailí.

Plavci z Rakouska, Brazílie, Španělska, Estonska, Francie, Maďarska, Itálie, Polska, Portugalska, Rumunska, Turecka a Ruska dorazili začátkem týdne do Liberce, aby se zde proplavali až k medailovým pozicím. Liberec totiž hostí Otevřené mistrovství Evropy v plavání. Hned první den slavila Česká republika úspěch ve více disciplínách. Adéla Míková získala 3 bronzové medaile v disciplínách 50 + 800 m volný způsob a v disciplíně 100 m motýlek, Vladimír Hlaváč obsadil 2. místo v disciplíně 50 m prsa a 3. místo v disciplíně 100 m znak. Oba úspěšní plavci jsou v týmu trenérky Alexandry Erlebachové, která úspěch svých svěřenců komentovala:

„Jsem spokojená, plavci si zaplavali osobní rekordy v náročném závodním programu. Navíc organizace závodů je bez problému a všichni zahraniční účastníci se cítí spokojeni. Celý tým se těší na další dny.” Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest