001

BEDŘICHOV – Do Česka dorazil podzim v plné parádě, což znamená, že pořadatelé tradiční ČEZ Jizerské 50 v běhu na lyžích mají pořádně napilno. Na tradiční klání, jež se tentokrát uskuteční v termínu od 9. do 11. ledna 2015, je aktuálně přihlášeno na pět tisícovek závodníků. Kapacita všech individuálních závodů je jen o něco málo vyšší – 6 600 startovních čísel.

„Září bývá každý rok z pohledu přihlášek vůbec nejrušnějším měsícem. Letošní rok je ale atypický,

jelikož jsme registrace spustili už v květnu a to pro běžce, kteří byli přihlášení na neuskutečněný ročník Padesátky v lednu 2014,“ vysvětluje Tomáš Leixner z organizačního týmu. „Garance místa na startovní listině a cenového zvýhodnění využily na 4 tisícovky dosavadních závodníků, zároveň od července evidujeme bezmála 700 lyžařů, které v lednu 2015 čeká na Jizerské 50 premiéra. Předpokládáme, že podobně jako v předchozích letech závod vyprodáme s předstihem.“

Menu ČEZ Jizerské 50 zůstává pro rok 2015 tradiční: program otevře páteční Volkswagen Bedřichovská 30 volným stylem, v sobotu se pojede Intersport Jizerská 25 a víkend vyvrcholí v neděli 11. ledna 2015 hlavním závodem na 50 kilometrů klasicky před kamerami České televize. Součástí programu je i závod štafetových týmů, závody pro děti a také slavnostní zahájení s kláním historických lyžníků.

Více informací o 48. ČEZ Jizerské 50 zde.

 

Autor / zdroj: Hana Penčáková

Pin It on Pinterest