0001

Liberecké Centrum Babylon se od 28. října do 3. listopadu stane dějištěm šestého ročníku světového šampionátu v latinskoamerických tancích World Dance Championship 2014 federace WADF.

Více než tisíc juniorských a seniorských tanečníků a různorodých tanečních skupin ze šestnácti zemí světa se utká o mistrovské tituly v nepřeberném množství disciplín.

Sólisté a taneční skupiny se během pěti dnů utkají o vítězství v kategoriích Standardní tance, Latinskoamerické tance

Latino a Karibské tance, Scénické tance, Pompon Dance, Street Dance – Hip Hop, Break dance, Břišní tance, Step, Pop Dance – Disco and MTV Dance a Show choreografie. Odborná i laická veřejnost se bude moci těšit na špičkové tanečníky z České republiky, Slovenské republiky, Francie, Polska, Srbska, Slovinska, Černé Hory, Rumunska, Maďarska, Itálie, Francie, Belgie, Anglie, Švédska, Běloruska a Ruska reprezentující více než 63 tanečních škol.

Předvedené výkony zhodnotí odborná porota, v níž zasedne kromě zahraničních odborníků například profesionální hip hop tanečnice a dvojnásobná Mistryně světa v kategorii sólo ženský hip hop Michaela “Mickeyna” Pospíšilová či desetinásobná Mistryně České republiky v orientálním tanci, trojnásobná mistryně světa a mnohonásobná vítězka mezinárodních tanečních soutěží v belly dance Klára DAILA Jansíková. Šampionát navštíví i zakladatel federace World Artistic Dance Federation (WADF) a tvůrce speciálních párových tanců Nils-Håkan Carlzon.

World Dance Championship, který se již tradičně koná v Centru Babylon, jako jedna z mála světových soutěží umožňuje závodníkům, jejich doprovodu, porotcům i návštěvníkům čerpat veškeré služby včetně ubytování, stravování a potřebné zázemí pod jednou střechou. Kromě maratonu tanečních soutěží nabídne doprovodné semináře a workshopy, show a zábavné disco večery a mnoho dalších atrakcí.

Zdroj: Kudy z nudy

 

Pin It on Pinterest