001

LIBEREC – Mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal se společně s Jizerskou 50 zapojil do akce listopadových vousů. Kromě toho, že si Koukal plnovous nasadil a nechal se v něm vyfotit, přispěl především finančním obnosem na výzkum rakoviny prostaty a varlat, což je podstata této akce. Jak ale Martin sám říká, letos nejspíš si knír narůst nenechá. Vypadá v něm jako německý pedofil.

„Já považuju za zapojení hlavně to, že přispěji nějakou částkou. I loni jsem přispíval a stejně tak to dopadne i letos. Když člověk

ničím nepřispěje, tak je zbytečné, aby se jen tak fotil na facebook s narostlým knírem, to je pak jen exhibice,“ uvedl Martin. „Loni v listopadu jsem si nechal knír narůst. Nevím ovšem, jak to dopadne letos, protože já s ním vypadám jako německý pedofil. A vzhledem k tomu, že mám děti a chodím je vyzvedávat do školky a do školky, tak se bojím, aby mě tam náhodou někde nezadrželi,“ smál se Martin Koukal.

V současné době ukončil Martin svou sportovní kariéru a zabývám se projektem kempů Martina Koukala, což je projekt zaměřený na běžkaře všech úrovní a v podstatě i neběžkaře, kteří chtějí s běžeckým lyžováním začít a nevědí, jak na to, nebo chtějí poradit v oblasti techniky, materiálu či stravování. Pracuje pro Český olympijský výbor, s nímž spolupracuje na projektu Sazka olympijský víceboj. Jedná se o podporu sportu na základních školách. Projekt je zaměřen na první až devátou třídu základní školy a primárně v něm nejde o soutěž, ale o testování pohybových a sportovních dovedností žáků. Na základě tohoto testování dostanou žáci sportovní vysvědčení a doporučení, kterým sportům by měly věnovat a pro které sporty mají vlohy. „Myslím si, že všichni kolem doufají, že když děti budou dělat sporty, pro něž mají vlohy, tak je budou více bavit a bude jich sportovat víc,“ dodává.

Po dlouhých skoro dvaceti letech je Martin flexibilní, takže využije zimu tak, jak bude chtít. „Zda se zúčastním běžkařského svátku u nás ještě nevím. Nerad bych si trhnul podobnou ostudu jako na Jizerské 50 RUN. Pokud tedy budu na startu ČEZ Jizerské 50, tak bych chtěl být v lepší formě a předvést výsledek, za který bych se se svým jménem nemusel stydět,“ dodal.

Autor / zdroj: Hana Penčáková

 

Pin It on Pinterest